Økonomi, politik og demografiske data fra hele verden

Besøg EIU Viewpoint of find analyser, prognoser og tematiske rapporter fra The Economist Intelligence Unit.

03/03/2022

The Economist Intelligence Unit logo on world map

Billede: Colourbox og EIU

Af Liv Bjerge Laursen

Economist Intelligence Unit (EIU) indsamler data og laver prognoser, analyser og temarapporter for lande såvel som for geografiske regioner som f.eks. Europa, Asien og Amerika og verden. CBS Bibliotek har givet adgang til EIU-data og analyser i mange år, men med deres nylige lancering af en re-designet grænseflade kan brugerne nu navigere og indsamle data mere smidigt end nogensinde før.

Opbyg rapporter

Du kan bygge dine egne rapporter via dropdown-menuer og benytte dig af tematiske EIU-rapporter med analyser om aktuelle emner og på tværs af geografiske områder, såsom Corona, Global vare- og servicehandel, USA/Kina konkurrence eller Miljø og bæredygtighed.

Udforsk emner

I menuen Topics finder du rapporter om fem centrale EIU-emner: Politik, Økonomi, Politik, Forretningsmiljø og Råvarer. Råvareafsnittet indeholder rapporter om en lang række råvares efterspørgsel, produktion mv. I de resterende fire sektioner kan du filtrere indhold efter geografi.

Brug dit eget land til at finde ud af, hvad du kan forvente

At slå et land eller et emne op, som du kender godt, vil give dig en idé om, hvilken slags data du kan forvente fra EIU Viewpoint, når du bevæger dig ind i mere ukendte områder. Data kan eksporteres som tabeller og grafer eller til Excel. Alle tabeller og grafer har information om om datakilde.

 

Mere om EIU Viewpoint

Se en videopræsentation af den nye grænseflade (9:37 min.)

Se videovejledningerne nederst på hver side for at finde ud af, hvordan du navigerer i data og analyser.

 

Sidst opdateret: CBS Library // 03/03/2022