Nem adgang til ordbogen.com

Bruger du ordbogen.com til hurtige opslag og tjek af dit sprog? Så er der godt nyt. Ordbogen.com har nemlig lanceret en Chrome-extension og givet deres desktop-version en makeover, så den nu fremstår overskuelig og let tilgængelig.

26/01/2023

 

På CBS har du adgang til adskillige ordbøger via Ordbogen.com. Der er flere sprog, faglige ordbøger og hjælp til dansk grammatik. Du kan bruge ordbogen.com på nettet via biblioteket, i en app og som noget helt ny kan du også knytte den til Chrome. Du kan også stadig downloade den til din laptop eller PC, så du altid har en ordbog ved hånden.

 

Chrome extension - ordbøger direkte i din browser

Ordbogen.com har udviklet en Chrome-udvidelse/extention. Det er et lille ikon, der lægger sig øverst i menuen hos Chrome.

Klik på ikonet skriv dit ord og vupti er du inde i ordbogen.com. Den åbner ordbogen for dig, og du behøver således ikke først at finde frem til den på bibliotekets sider. 

Når browserudvidelsen er installeret, kan du også slå op direkte fra en tekst, du læser på nettet. Ved at højreklikke på et ord og vælge ‘slå op på ordbogen.com’, åbner ordbogen.com.

Hent Chrome-udvidelsen til din Chrome browser

 

Ny desktop-version

Ordbogen.coms desktop version er blevet opdateret til et nyt og mere moderne look. Den nye desktop-version hedder Ordbogprogrammet 5. Den gamle, som du måske har på din pc, hedder 3 eller 4 og kan slettes.

Download den nye desktop-version

 

Ordbogen.com på mobilen

Ordbogen.com findes også som app til smartphones. Med den ved hånden kan du altid slå op i det store udvalg af ordboger uanset, hvor du er.

Links til apps findes på ordbogen.com

Sidst opdateret: CBS Library // 26/01/2023