Hvem sidder i bestyrelserne?

Brug bibliotekets databaser til at finde virksomheders bestyrelsesmedlemmer, aflønninger og biografer

29/11/2021

Pictogram med 3 bestyrelsesmedlemmer

Alle store virksomheder har en bestyrelse, der er med til udstikke strategien og træffe vigtige beslutninger for virksomhedens drift og udvikling.

Men hvordan finder man ud af, hvem der sidder i bestyrelsen? Det har vi flere bud på. Vi har nemlig flere databaser med bestyrelsesinformation. Oplysninger om bestyrelser og bestyrelsesmedlemmer kan dække flere ting f.eks.:

  • Navne på virksomhedernes bestyrelsesmedlemmer
  • Oplysninger om aflønning mm. (kompensation) i bestyrelserne
  • Biografier om bestyrelsesmedlemmerne
  • Bestyrelsernes rolle inden for ESG og især det sidstnævnt G=Governance.
     

ORBIS er altid et godt sted at starte

For alle virksomheder, hvad enten de er danske eller ej, er Obis et godt sted at starte. Orbis er en meget stor virksomhedsbase med millioner af virksomheder fra hele verden. Her finder du både oplysninger om private og børsnoterede selskaber. Sådan starter du:

  • Søg på en virksomhed og klik på den, så får du oplysninger om den frem.
  • Find dernæst Directors, managers & advisors i venstermenuen og vælg så Current Directors, managers & advisors, så kan du se bestyrelsesmedlemmer.
  • Klik på et navn for at få flere oplysninger om lige præcis det medlem.

Gå til Orbis og prøv at finde en virksomheds bestyrelsesmedlemmer

 

Bestyrelser i danske virksomheder

Hvis det drejer sig om oplysninger om danske virksomheder, kan du også søge i Navne og Numre Erhverv.

I Navne og Numre Erhverv i finder du oplysninger om alle danske momsregistrerede virksomheder, filialer og offentlige institutioner. Du finder bestyrelsesmedlemmer under fanen kontaktpersoner. Du kan blandt andet se, hvilken rolle de har, hvem der i bestyrelsesmedlemmets netværk og hvor længe de har siddet i bestyrelsen.

Find momsregistrerede  virksomheder i Navne og Numre Erhverv


Børsnoterede virksomheders bestyrelser

Hvis det handler om bestyrelser i børsnoterede virksomheder, der det en god idé at gå til de finansielle databaser såsom Eikon, Bloomberg og BoardEx (en del af WRDS). Her er flere data tilgængelige og de er opdaterede. 

Eikon skal du søge på selskabets navn. Dernæst vælger du fanen ESG og klik så på f.eks. officers. Så får du en oversigt over medlemmer i bestyrelsen samt de ledende medarbejdere. For hver enkelt person linkes der videre til yderligere oplysninger såsom alder, køn, uddannelse, aflønning m.m.

For at finde bestyrelses- og ledelsesinformation i Bloomberg skal du bruge funktionen MGMT (company management). MGMT viser information om topdirektører og bestyrelsesmedlemmer for en valgt virksomhed.  Når du har valgt en virksomhed, kan du bruge fanebladene og få vist detaljeret information og profiler for tidligere og nuværende direktører og bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsesfanebladet giver dig finder oplysninger om karriere, resultater, tidligere bestyrelsesposter og aflønning.

En anden mulighed er via databasen WRDS, , hvor vi har adgang til BoardEx, der indeholder data om bestyrelses- og direktionsmedlemmer i børsnoterede selskaber og udvalgte større private selskaber. Hvis du vil søge i BoardEx, skal du registreres som bruger i WRDS. Det er nemlig kun for cbs-studerende og ansatte.

Genveje til de nævnte databaser


Hvis du vil læse mere om bestyrelser og bestyrelsesarbejde kan du finde bøger og artikler i Libsearch

Har du spørgsmål om databaser, så kom forbi vagten i biblioteket. Vi elsker at hjælpe.

 

Sidst opdateret: CBS Library // 07/02/2024