Orbis

Virksomhedsdatabase med oplysninger om mere end 300 millioner virksomheder fra hele verden, inklusiv banker og forsikringsselskaber. Danmark er repræsenteret med mere end en million virksomheder, institutioner og organisationer.

Orbis

Virksomhedsdatabase med oplysninger om mere end 300 millioner virksomheder fra hele verden, inklusiv banker og forsikringsselskaber. Danmark er repræsenteret med mere end en million virksomheder, institutioner og organisationer.

Indhold i Orbis

ORBIS er en virksomhedsdatabase med oplysninger om mere end 300 millioner virksomheder fra hele verden inklusiv banker og forsikringsselskaber.
Danmark er repræsenteret med ca. 760.000 virksomheder heraf er ca. 253.000 børsnoterede selskaber, aktieselskaber, anpartsselskaber m.m. De øvrige 525.000 danske virksomheder er enkeltmandsselskaber, fonde, offentlige institutioner m.m.

I Orbis kan du finde:

 • Finansielle oplysninger - både i tal og grafisk fremstillet. For børsnoterede selskaber er der data 10 år tilbage. For øvrige selskaber er der data minimum 5 år tilbage.•    Oplysninger om virksomhedens branchetilknytning.
 • Kort beskrivelse af virksomhedens historie og forretningsaktiviteter.
 • Kontaktinformation med adresse, telefonnummer, e-mailadresse, URL og link til virksomhedens placering på Googles kort.
 • Personoplysninger i form af direktions- og bestyrelsesmedlemmer.

Der er ikke adgang til modulerne Global Reports, Royalty Agreement og Industry Profiles.
 


TRE CENTRALE ELEMENTER VED ORBIS

 1. Ejerskabsforhold: informationer om aktionærer og datterselskaber, direkte og indirekte ejerandele, ”ultimate owner” m.m.
   
 2. Fusioner/virksomhedsovertagelser: Orbis er koblet sammen med Zephyr, som indeholder omtale af fusioner, virksomhedsovertagelser mm.
   
 3. Analyse-delen (Analysis)
  • Pivot analysis: To variable (f.eks. branche og omsætning)
  • Peer analysis: Benchmarking; finansielle data; max. 500 virksomheder
  • Aggregation: Aggregerer regnskabsdata fra udvalgte virksomheder
  • Compare groups (Statistical distribution): Illustrerer fordelingen af en variabel på de udvalgte virksomheder (f.eks. omsætning)
  • Geographic Heat Map (Concentration analysis): Beskriver andelen af virksomheder for en bestemt variabel
    

Historiske regnskabstal

Orbis giver også adgang til historiske regnskabstal fra 2000 og frem. Historiske regnskabstal for europæiske virksomheder fra 1995 og frem findes i virksomhedsbasen AMADEUS. Der er kun adgang til disse data på en enkelt PC og du skal aftale tid, for at få adgang. Kontakt Erik Sonne, es.lib@cbs.dk.
Læs også: Oversigt over ressourcer, der indeholder Historiske regnskabsoplysninger (pdf).

 

Tips fra bibliotekaren 


I Orbis’ hjælpefunktion (klik på ?)   findes oplysninger om hvad databasen indeholder samt detaljerede søgevejledninger i tekst og video m.v.

 

Fakta om Orbis

Omfang 300 mill. virksomheder
Tidsmæssig dækning 5-10 år tilbage
Geografisk dækning Hele verden
Leverandør Moody's Analytics, Bureau van Dijk

 

Sidst opdateret: CBS Library // 08/09/2022

ADGANG TIL DATABASEN

Der er adgang til databasen på CBS campus og via fjernadgang.
Kun CBS-studerende og -ansatte kan benytte fjernadgang.