Marcus

Mød Marcus, en studerende fra HA(mat.) - erhvervsøkonomi - matematik

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Jeg har længe vidst, at jeg ville læse noget, hvor matematik er et af de centrale værktøjer. Derfor undersøgte jeg forskellige uddannelsesretninger med et matematisk fokus, hvor jeg især fandt koblingen med økonomi interessant. Jeg var først meget lun på at læse matematik-økonomi på KU, men opdagede så erhvervsøkonomi-matematik på CBS, hvor det mere erhvervsorienterede fokus tiltalte mig meget.

Hvad synes jeg er det bedste?                        
Jeg er glad for den fleksibilitet studiet tilbyder med et meget begrænset antal obligatoriske opgaver og midterm-eksamener. Det muliggør en forholdsvis fleksibel hverdag med tid til studiejob ved siden af.

Derudover sætter jeg pris på, at flere af studiets fag bygger på viden fra andre fag. Det giver ikke kun en dybere forståelse af stoffet, men man bliver også vant til at anvende den opnåede viden i flere forskellige kontekster.

Hvad synes jeg er svært?
Med en travl hverdag kan det til tider være svært at balancere studie, job og fritid - og hvor meget man skal vægte hver del. Jeg synes dog, at man i løbet af første semester hurtigt kommer ind i en god rutine og finder ud af, hvordan man bedst vægter de forskellige ting. Det kræver dog helt klart en god indsats, hvis man gerne vil være godt med i alle dele.

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Det kan være meget tidsoptimerende at have en studiegruppe, som man kan sparre med gennem semesteret og under læsning til eksamener. Det vil jeg klart anbefale nye studerende at få stablet på benene fra starten. På HA(mat.) bliver man nemlig ikke tildelt en obligatorisk studiegruppe, som det er tilfældet på de fleste andre uddannelser.

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Med HA(mat.) i rygsækken kan man bevæge sig i mange fede retninger, og flere af dem tiltaler mig meget. Jeg har ikke fastlagt mig på en bestemt retning, men jeg er sikker på, at jeg kommer til at nyde godt af uddannelsens matematiske fokus, uanset hvilken af disse veje jeg vælger.

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Tag et kig på 'course description' til de forskellige fag, og dan et overblik over, hvilke dele af pensum der indgår i eksamenen. Oftest er det ikke hele pensum, man skal lære for at få topkarakter. Dette er en nem måde at målrette sin læsning på allerede fra starten af hvert semester.

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 10/10/2023