Ofelia

Mød Ofelia, en studerende fra HA i projektledelse

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Jeg valgte HA Pro, da jeg er interesseret i at lære mere om, hvordan mennesker arbejder sammen i organisationer, og hvilke faktorer der spiller ind, når et projekt bliver en succes eller omvendt en fiasko. Samtidig var jeg tiltrukket af, at uddannelsen kunne åbne en masse døre for mig i fremtiden. Projekter findes overalt i virksomheder, så ved at vælge HA Pro er det næsten kun fantasien, som der sætter grænser for, hvad man kan beskæftige sig med.

Hvad synes jeg er det bedste?
Det bedste ved HA Pro er helt klart det sociale sammenhold. Folk er engagerede og ambitiøse, både når det kommer til det faglige og det sociale. Det betyder alt for mig at kunne dele min hverdag med mine studievenner, og vi hjælper hinanden med at holde humøret oppe, når det faglige presser på. Det skal også være sjovt at gå på uni, og vi har flere forskellige udvalg der arrangerer alt fra middage og fester til sportsaktiviteter og vinterbadning. 

Hvad synes jeg er svært?
Jeg synes, det sværeste har været - og jeg synes stadig det er enormt svært - at lære, hvordan man bedst muligt griber det store pensum an. Jeg har oplevet, at det er forskelligt fra fag til fag, hvordan jeg lærer og husker bedst. Derfor har jeg ikke kunnet bruge den samme læsestrategi, men har derimod måtte prøve mig lidt frem. 

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
At man kommer til at blive overrasket over, hvor anderledes universitetslivet er i forhold til gymnasielivet. Det gælder ikke kun det faglige, men også i høj grad det at skulle finde en balance mellem sine gamle venner, alt det praktiske i hverdagen og så de nye uni-venner. Og det er derfor helt okay lige at skulle bruge noget tid på at vænne sig til sit nye liv.

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Jeg er endnu ikke sikker på, hvad jeg gerne vil efter min bachelor. Måske jeg gerne vil ud og opleve lidt mere af verden, muligvis et praktikophold i udlandet. Ellers kunne jeg godt forestille mig at starte på en kandidat på CBS.  

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Lad vær med at starte på din uddannelse med en forudbestemt ide om, hvad den skal kunne give dig. Du kommer undervejs til at blive meget klogere på dig selv både i forhold til, hvordan du arbejder sammen med andre, men også dine individuelle karrieremæssige drømme. Så tag det stille og roligt, og nyd det!

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 28/09/2023