Den ny HD-uddannelse tiltrækker flere studerende

Når det nye studieår starter, byder CBS velkommen til ca. 650 nye HD1-studerende. Det er en vækst i forhold til 2019 på 16 %. HD-uddannelserne fortsætter optaget frem til studiestart, så tallet kan blive højere. Fremgangen i søgningen kommer efter, at uddannelsen netop er blevet revideret, så den imødekommer det moderne erhvervslivs behov for kompetencer, og covid-19-situationen er opstået.

25/08/2020

Bjarke MacCarthy
Foto: Bjarke MacCarthy

Omkring 650 nye HD1-studerende starter til september på HD1-uddannelsen på CBS. Det præcise tal kan først opgøres omkring 1. september, når optaget lukker.

Stigningen på HD1 er bemærkelsesværdigt, da HD-uddannelserne de seneste år har oplevet stagnation. Studieleder Peter Lotz ser flere faktorer som årsag til fremgangen:

”Både virksomheder og den enkelte medarbejder er i stigende grad opmærksom på, at det er vigtigt at have de rigtige businesskompetencer ombord i et moderne erhvervsliv. Og i den aktuelle covid-19-situation skal alle på tværs af virksomheden trække på samme hammel for at komme videre. Derfor er generel organisations- og virksomhedsforståelse vigtig, og det er netop det HD1-uddannelsen leverer”, siger han.

Som en anden årsag til fremgangen peger han også på, at HD1-uddannelsen netop har gennemgået en stor reform:

”Vi har det seneste år brugt meget energi på at opdatere HD-uddannelserne og skrue en skarp og tidssvarende businessuddannelse sammen. Det er blandt andet sket på baggrund af tæt dialog med erhvervslivet, og resultatet har vi kunnet præsentere hen over foråret. Det spiller forhåbentlig også en rolle”.

Stor søgning på HD1-online

HD1-uddannelsen gennemføres ved fysisk fremmøde på CBS eller online. Og der er i år en signifikant stigning på antallet af online-studerende. Sidste år benyttede omkring 90 studerende denne mulighed. I år har mere end 150 studerende valgt at gennemføre HD1 online.

Overvejer at optage studerende to gange om året

På baggrund af blandt andet den positive udvikling for HD1-uddannelsen, overvejer CBS også at introducere et vinteroptag til HD.
”Vi har en up to date uddannelse og kapaciteten. Det skal komme så mange som muligt til gode, så derfor overvejer vi stærkt at optage nye studerende efter jul”, slutter Peter Lotz.

For flere oplysninger besøg vores hjemmeside

Sidst opdateret: Communications // 25/08/2020