Fond betaler rejseudgifter til ukrainske sommerstuderende

25 ukrainske studerende har nu mulighed for at rejse til København og deltage i et seks ugers ophold på CBS Summer University.

30/05/2023

Studerende på CBS

Otto Mønsteds Fond har netop bevilget en donation på godt 316.000 kroner, der skal dække udgifterne til 25 ukrainske studerendes flybilletter og kollegieværelser. Dermed får de studerende muligheden for gratis at deltage på CBS Summer University, da CBS i forvejen har tilbudt at betale for selve undervisningen til ukrainerne.

”Vi er meget glade for, at Otto Mønsteds Fonden har valgt at betale for rejse- og boligudgifterne, mens de ukrainske studerende er på CBS Summer University. Ifølge loven må CBS ikke betale for de studerendes leveomkostninger i forbindelse med studierne i Danmark. Og som forholdene er nu, kan vi ikke forvente, at de selv er i stand til at betale”, siger Anna Thomasson, der er uddannelsesdekan på CBS.

Allerede sidste år tilbød CBS ukrainske studerende at deltage gratis på CBS Summer University, men dengang skete det med relativ kort varsel, og kun tre nåede at være med.

”I lighed med mange andre har vi overvejet, hvordan vi bedst kan bistå Ukraine. Vi har været i dialog med blandt andet den ukrainske ambassadør i Danmark og den ukrainske rektorforsamling i Ukraine, og de gjorde opmærksom på, at særligt kortere studieophold ville være værdifulde. Det handler også om at mindske risikoen for brain drain, eftersom der er brug for kvalificerede unge i Ukraine,” siger Nikolaj Malchow-Møller, der som rektor for CBS har indgået en aftale med V.N. Kharkiv National University.    

Aftale med universitet

Den går ud på, at 25 af deres studerende kan optages på CBS Summer University i år. Universitetet, som har en stor business-skole, er et af de ældste og mest ansete i Ukraine. Det ligger tæt på den russiske grænse i et område, der har været udsat for flere bombardementer.

”Med invitationen understøtter vi det ukrainske universitets egen vision om, at undervisningen skal holdes i gang på trods af de vanskelige vilkår, og at de studerende skal tilbydes en smule normalitet”, siger Nikolaj Malchow-Møller.

På CBS Summer University kan de studerende vælge mellem cirka 50 forskellige fag både på bachelor og kandidatniveau. Deltagerne gennemfører 15 ECTS i løbet af opholdet og får derfor et væsentligt fagligt input.

De ukrainske studerende indgår i de sociale programmer sammen med de øvrige deltagere og kan derved få en akademisk sommeroplevelse på lige fod med andre unge studerende.

Læs mere om https://www.cbs.dk/en/study/cbs-summer-university

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 30/05/2023