Globalihva’fornoget

Professor Torben Pedersen kridter banen op i LO

18/05/2006

Når LO fra slutningen af maj indbyder tillidsfolk til topmøder over hele Danmark, står der globalisering på dagsordenen, og professor Torben Pedersen fra Center for Strategi & Globalisering kridter banen op. Under overskriften ”Den gode, den onde og den grusomme – tre scenarier for danske arbejdspladser i globaliseringen” vil han være med til at gøde diskussionen blandt tillidsmændene om, hvordan globaliseringen kan tackles på en offensiv og konstruktiv måde.

Offensiv indsats er påkrævet

”Globaliseringen er et politisk projekt, som har skabt store fordele for det danske samfund. Fordelene er kommet i stand fordi både virksomheder og medarbejdere har været i stand til at omstille sig til den nye globale virkelighed, hvor nogle ting kan produceres billigere og lige så godt andre steder i verden. Men det at være blandt de bedste og dygtigste er ikke en selvfølgelighed. Det er en mulighed, som der skal kæmpes hårdt for. Kort sagt handler det om at blive endnu bedre, således at vi kan tiltrække endnu flere af de værdiskabende, kreative og innovative aktiviteter til Danmark” udtaler Torben Pedersen.

Topmøderne 

Topmøderne lanceres under titlen ”Globalihva’fornoget”, der tydeligt signalerer, at der er noget at tage fat på. De fem topmøder åbnes på skift af fagbevægelsens topfolk. Heriblandt er Poul Erik Skov Christensen, Forbundsformand 3F, Hans Jensen, Formand LO og John Dahl, Formand for HK., der lægger op til professor Torben Pedersens og de øvrige oplægsholderes indlæg. 

Heldags-topmøderne finder sted i Helsingør (22. maj), Silkeborg (31. maj), Ringsted (6. juni), Ålborg (7. juni), Esbjerg (8. juni)

Sidst opdateret: Communications // 10/07/2006