Frederik

Mød Frederik, en studerende fra HA(mat.) - erhvervsøkonomi - matematik

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Det åbenlyse er at sige, at jeg altid har været glad for matematik. Det er også sandt, men det er ikke den eneste grund. Det har altid været mit mål at studere på CBS, dog var HA(mat.) faktisk ikke det første, jeg tænkte på, da jeg gerne ville studere noget mere kvalitativt/sprogligt. Efter at have været meget i tvivl endte jeg dog på HA.(mat.), da det var her jeg så mig stærkest, og det valg har jeg ikke fortrudt. 

Hvad synes jeg er det bedste?                        
Fællesskabet. Der er et utrolig godt sammenhold på HA(mat.), og det skaber utrolig meget værdi. Med alle de matematiske begreber og øvelser man får smidt i hovedet, kan man ofte godt gå i stå. Det hjælper sammenholdet dog på, da man ofte ikke er den eneste. 

Hvad synes jeg er svært?
Tempoet er højt. Det var klart det største chok, jeg fik, da jeg startede. Det er ikke ligesom på gym, hvor emner ofte bliver gennemgået flere gange. Da det er en meget kvantitativ uddannelse, er der samtidig utrolig mange emner og forskellige metoder, man skal lære hurtigt. Det kræver overblik og god prioritering. 

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
At man ikke behøver at være et matematisk geni for at gå på HA(mat.). Da jeg startede, havde jeg haft tre sabbat år, så min matematik var utrolig rusten. Det gjorde mig meget usikker i starten, da jeg følte, alle andre var så gode. Det kom dog hurtigt igen, og uddannelsen er generelt rigtig god til at lære dig det vigtigste fra gymnasiet igen. Man skal være glad for matematik, men man behøver bestemt ikke at være et matematisk geni, som kan regne alt i hovedet og hånden. 

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Lige pt. arbejder jeg i Asset Management, og det er da bestemt en af mulighederne efter uddannelsen. Dog har jeg mange år tilbage, og jeg er ikke 100 procent sikker på, hvilken sektor jeg ender i.  

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Tro på dig selv. Man er altid meget usikker, når man starter. Specielt når man møder ind til de første par forelæsninger og ikke forstår noget. Hvis du vil det og tror på dig selv, så skal det nok komme. Det er de færreste, der forstår alt, første gang de får det at vide. Tro på processen!

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 28/09/2023