Værktøj til litteraturlister

CBS Bibliotek holder kurser i referenceværktøjet Mendeley hvert semester. Mendeley kan bruges til at holde styr på alt den litteratur, du bruger i dine opgaver. Du kan indsætte henvisninger i din tekst løbende og lave en komplet litteraturliste i den style du ønsker.

06/11/2019

Brug Mendeley - få styr på dine referencer

Hvorfor bruge et referenceværktøj?

Vi kan kun anbefale, at du kommer i gang med at bruge Mendeley til at holde styr på alle de referencer og kilder, du bruger i dine opgaver. Så begynd nu, hvis du aldrig har brugt et system til at holde styr på dine referencer.

Når du søger efter litteratur, kan du med det samme sende referencer til din egen database og på den måde slippe for at gentage søgninger og huske på en masse titler. Du kan endda gemme pdf’er i systemet.

Den helt store fordel er dog, at du kan lave korrekte henvisninger i dine tekster og generere komplette litteraturlister i et snuptag.

Kursernes indhold

Kurserne varer 2 timer og vi gennemgår mange af de smarte funktioner Mendeley tilbyder. Du laver øvelser, hvor du får afprøvet systemet i praksis og har mulighed for at spørge og få hjælp undervejs.

Hvad er Mendeley?

Mendeley er et referencehåndteringssystem, der gør det muligt at samle de kilder, du bruger, og at lave henvisninger til referencer, mens du skriver, Du kan også læse og lave noter i PDF-filer både online, offline og via app. Det er altså dit eget fuldt søgbare bibliotek over dine kilder.

Mendeley er også et socialt netværk, hvor tusinder af forskere deler deres forskning, og du kan nemt følge emner og forskere og endda selv diskutere med.

Som CBS studerende eller ansat har du adgang til licensversionen af Mendeley, som tilbyder flere muligheder end den gratis version.

Adgang til CBS’ licensversion

For at få adgang til licensversionen skal du oprette dig med din CBS e-mail-adresse (password finder du selv på).

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til Mendeley, så kontakt CBS Bibliotek på reftool.lib@cbs.dk. Eller tjek Mendeley Libguiden.

Sidst opdateret: CBS Library // 12/03/2024