Sådan sætter du dig hurtigt ind i et nyt emne

Skal du i gang med et emne, du ikke kende så meget til i forvejen? Eller har du brug for en definition eller forklaring af et begreb? Prøv at starte i leksika, encyklopædier og opslagsværker.

15/03/2023

Skal du i gang med et emne, du ikke kender så meget til i forvejen? Eller har du brug for en definition eller forklaring af et begreb?

Et godt sted at starte er leksika, encyklopædier og opslagsværker. De er gode kilder, når man ønsker at få en generel forståelse af et emne og identificere nøgletermer og begreber. Encyklopædier indeholder artikler, der giver overblik over et emne, opsummerer nøglebegreber, historisk baggrund og aktuel forskning.
 

Om International Encyclopedia of Social and Behavioral Sciences

The International Encyclopedia of Social and Behavioral Sciences er et omfattende og autoritativt opslagsværk. Det giver dig viden på tværs af en bred vifte af adfærds- og samfundsvidenskabelige områder. Samtidig er der gennemgang af historien, nuværende tendenser og fremtidige retninger.

Med omkring 4.000 artikler skrevet af førende eksperter fra hele verden, giver encyklopædien dig adgang til opdaterede og detaljerede oplysninger om forskellige discipliner, herunder økonomi, køn, ledelse, psykologi, sociologi og mere. Den indeholder også omfattende navne- og emneindeks.

Encyklopædien bestod tidligere af 25 fysiske bøger, men har været online i lang tid. Det gør den nem og endnu mere nyttigt i processen med at lære et nyt område at kende.

Du kan læse artiklerne online eller downloade dem som pdf. Der er inspiration til relaterede emner samt referencelister.

Fun fact: Encyklopædien var den e-bog på CBS Bibliotek, som blev klikket mest på i 2022 med hele 18.000 klik.
 

Adgang til encyklopædier

Der er adgang til en lang række encyklopædier via bibliotekets oversigt over databaser. Som studerende eller ansat på CBS har du adgang til dem uanset hvor du befinder dig.

Udforsk International Encyclopedia of Social and Behavioral Sciences
Flere encyklopædier på listen over databaser

Sidst opdateret: CBS Library // 15/03/2023