Ny feature: Oversæt avis

Nu er det blevet nemmere at følge med i nyheder fra hele verden. PressReader har netop lanceret en ny funktion, som kan oversætte avisartikler på alle sprog til dit foretrukne sprog.

09/03/2023

PressReader er en stor database med danske og internationale aviser, magasiner og tidsskrifter. Du kan læse nyheder og artikler fra dine yndlingspublikationer og opdage nye spændende blade og aviser. Du får adgang til hele nummeret i det øjeblik, det rammer aviskioskerne. Eksempler på publikationer, der er tilgængelige, er The Washington Post, The Guardian, El Pais og Le Figaro, Newsweek, Vogue, Bloomberg Businessweek og mange flere.

Du kan downloade hele udgaver og skifte mellem den originale printversion (pageviews) og en mobilvenlig tekstvisning (textview).

One-touch oversættelse til flere forskellige sprog

Hvis du er interesseret i at følge nyhedsstrømmen i lande, hvis sprog du ikke taler, kan PressReader hjælpe dig. Som studerende eller ansat på CBS kan det fx være rart at kunne læse Børsen – Danmarks erhvervsavis, men det kan også være, at du vil se, hvad aviserne i Kina eller Indien skriver om.

Sådan bruger du den nye oversættelsesfunktion

  1. Find fx Børsen i PressReader og vælg den udgave, du skal bruge.
  2. Klik på Read now
  3. Højreklik på den ønskede titel/overskrift, og vælg oversæt
  4. Vælg et sprog (i dette tilfælde engelsk)
  5. Du får en pop op-skærm med oversættelsen

Oversættelsesfunktionen leverer en oversat artikel, så du kan holde dig opdateret, selvom den ikke er 100% grammatisk korrekt.

Adgang til PressReader

PressReader er tilgængelig via CBS Biblioteks oversigt over databaser. Adgangen virker på udenfor og på campus og er for CBS-studerende og -ansatte.

Besøg PressReader nu
Flere detaljer om PressReader

Sidst opdateret: CBS Library // 09/03/2023