Mediestream - guldkorn fra danske medier

I databasen Mediestream kan du dykke ned i Danmarks medie-kulturarv og f.eks. søge i historiske aviser, lytte til din gamle favorit radioudsendelse, se dokumentarer eller nyde gamle biografreklamer fra 60’erne.

06/01/2016

Databasen Mediestream

Gå på opdagelse i arkiverne og find guldkorn fra de danske medier. På CBS Bibliotek tilbyder vi adgang til databasen Mediestream, som produceres af Statsbiblioteket. Med Mediestream får du dermed mulighed for at fordybe dig i Danmarks audiovisuelle kulturarv!

Hvad indeholder Mediestream?

Indholdet i Mediestream udgøres af en digital avissamling og af streamede radio- og tv-udsendelser sendt på danske kanaler samt reklamefilm. Man kan f.eks. finde hele sendefladen fra DR 1, DR 2, TV2, TV2 News, P1, P3, og P4. Se en oversigt over dækningen

I øjeblikket er der adgang til historiske aviser (udgivet før 1 januar 1917) og tv-udsendelser fra 2005 og frem. Du kan kun søge online i aviserne, skal du læse dem, kan du personligt møde op på Det Kongelige Bibliotek. Skal du bruge nyere aviser, kan du læse mere om adgang her.
Mediestream indeholder endvidere den tidligere database Reklamefilm Online og du kan finde biografreklamer fra 1907-1995 samt tv-reklamer fra 1988-2005. Statsbiblioteket arbejder løbende på at digitalisere flere aviser samt tilføje flere udsendelser og reklamer.

Hvad kan jeg bruge Mediestream til?

Udbuddet af aviser og TV og radio- programmer er mangfoldigt, der er baggrundsorienterende artikler og programmer, underholdning, debat og meget mere.
Der er således masser af materiale til forskning indenfor f.eks. medier og kommunikation, samfund og debat, sprog og retorik. Metoder for markedsføring og reklame kan udforskes nærmere i de mange reklamefilm.

Hvor er der adgang til Mediestream?

Det er Statsbibliotekets digitale samlinger, der ligger til grund for basen. Der er adgang via WAYF. Klik på log ind i databasen og vælg Copenhagen Business School, så får du adgang til den audiovisuelle kulturarv med dit CBS log ind uanset hvor du er.
Prøv Mediestream og lær den at kende
 

Sidst opdateret: CBS Library // 17/04/2024