Danmarks Statistikbank

Værktøj til at dykke dybere ned i Danmarks Statistiks mange data om det danske samfund, udenrigshandel og branchestatistik. Du kan lave tabeller og eksportere til fx Excel.

Danmarks Statistikbank

Værktøj til at dykke dybere ned i Danmarks Statistiks mange data om det danske samfund, udenrigshandel og branchestatistik. Du kan lave tabeller og eksportere til fx Excel.

Indhold i Danmarks Statistikbank

Statistikbanken er den officielle danske statistik og den er gratis at bruge. Du kan oprette dig som bruger og gemme udtræk og filer under din egen profil.

Statistikken fra Danmarks Statistik er inddelt i følgende emneområder:

  • Borgere: indeholder bl.a. befolkning, husstande og familier, flytninger, boligforhold, sundhed, demokrati og folkekirken.
  • Arbejde og indkomst: indeholder bl.a. befolkningens arbejdsmarkedsstatus, beskæftigelse, arbejdsløshed, fravær og arbejdskonflikter, indkomst og løn, formue.
  • Økonomi: indeholder nationalregnskab, offentlig økonomi, betalingsbalance og udenrigshandel., prisindeks, forbrug, ejendomshandel, valutakurser, renter og værdipapirer, digitale betalinger.
  • Sociale forhold: indeholder offentlig forsørgede, social støtte, kriminalitet og levevilkår.
  • Uddannelse og forskning: indeholder befolkningens uddannelsesstatus, fuldtidsuddannelser, voksen- og efteruddannelse, forskning, innovation og udvikling.
  • Erhvervsliv: omfatter erhvervslivets struktur og økonomi, internationale virksomheder, landbrug, skovbrug og gartneri, fisker og akvakultur, industri, byggeri og anlæg, handel, overnatninger og rejser, finansiel sektor, serviceerhverv, konjunkturbarometre for erhvervene.
  • Transport: omfatter transportmidler, infrastruktur, persontransport, godstransport, trafikulykker.
  • Kultur og fritid: omfatter museer og zoologiske haver, kulturarv, biblioteker, nyhedsmedier og litteratur, film og teater, musik, idræt, digital adfærd og kulturvaner, kulturområdets uddannelse, økonomi og beskæftigelse. 
  • Miljø og energi: omfatter areal, energiforbrug og energipriser, grønt nationalregnskab, økologi.

Under hvert emne er der et antal underemner. Du kan fx finde tal for ejendomssalg under priser og forbrug.

Tips fra bibliotekaren 

Husk at angive Danmarks Statistik - Statistikbanken som kilde, når du videregiver eller bruger deres tal.

Vejledning
Hjælpeside: Statistikbanken - data og tal

Brugerprofil: du kan gratis oprette en brugerprofil
En af fordelene er, at du får mulighed for at lave tabeludtræk på op til 100.000 tal ad gangen.

Formater og download
Det er muligt at hente tabeller i flere formater: PC-AXIS, Excel, tekst, Dbase, SAS program, semikolonsepareret, tabulatorsepareret og kommasepareret.

Artikler og nyheder fra Danmarks Statistik
På hjemmesiden for Danmarks Statistik kan du finde beriget statistik i form af nyhedsbreve, artikler mm. Emnestrukturen er identisk med den tilsvarende i Statistikbanken.

Branchekoder og nomenklaturer
Læs mere om forskellige nomenklaturer i vores guide.

 

Fakta om Danmarks Statistikbank

Tidsmæssig dækning Afhængig af tabel
Geografisk dækning Danmark
Leverandør Danmarks Statistik

 

Sidst opdateret: CBS Library // 02/04/2024