Statista

Statistik, markedsdata, forbrugeradfærdsdata, kvantitative undersøgelser og analyser .

Statista

Statistik, markedsdata, forbrugeradfærdsdata, kvantitative undersøgelser og analyser .

Indhold i Statista

Statista er en statistikportal, der leverer statistik og anden data om en lang række emner, der er grupperet i 20 hovedgrupper som f.eks. reklame, telekommunikation, dagligvarer, uddannelse, transport og turisme. Ifølge egne oplysninger er der statistik om mere end 80.000 emner hentet fra over 20.000 forskellige kilder.

De statistiske oplysninger hentes dels fra frit tilgængelige kilder som Verdensbanken, US Census Bureau og IMF, dels fra ”beskyttede” kilder, hvor Statista typisk henter data fra pressemeddelelser mm. Til hver statistisk information er der detaljeret baggrundsinformation som kilde- og datoangivelse, metodeoplysninger og emneord (key words). Sidstnævnte muliggør bl.a. supplerende søgninger.

Modulet ”Global Consumer Survey”:
The Global Consumer Survey indeholder analyser af forbrugeradfærd og medieforbrug (on- og offline) baseret på data fra 120.000 forbrugere i 28 lande, som blev udspurgt om mere end 50 emner og 1,400 brands.
Find mere information i denne tutorial om Statista Global Consumer Survey

Den geografiske dækning er hele verden.

NB! Der findes både en engelsk-, tysk-, spansk- og fransksproget udgave af Statista. Og indholdet er ikke identisk. Hvis man f.eks. søger efter data og statistik om Tyskland og det tyske marked (og i mindre grad også det europæiske), kan man med fordel begynde med den tysksprogede udgave. Husk at bruge tyske søgeord!

NB! Bemærk, at der ikke er adgang til menupunktet: Research & Analysis.

Tips fra bibliotekaren 

Søgehjælp:

Data findes via søgninger eller ved at bladre i den hierarkiske struktur. Det er kun i begrænset omfang muligt at søge ved hjælp af boolske operatorer, men i udgangspunktet understøtter basen OG. Når man søger, henter systemet selv søgeord frem. Søgeresultaterne kan afgrænses på forskellig vis: dato, geografisk, emne, sprog mm.
Find en mere udfoldet søgeguide.

Til de enkelte søgeresultater er der typisk henvisninger til anden statistik, der er relevante i forhold til ens søgekriterier.

Download:
Statistikken kan downloades i følgende formater: JPG (bl.a. til brug i Word), Power Point og Excel. Desuden kan den printes og deles på de sociale medier.

Facts om Statista

Omfang 60,000 data.
Geografisk dækning Verden
Leverandør Statista Inc.

 

Emner

Typer

Sidst opdateret: CBS Library // 15/04/2021

ADGANG TIL DATABASEN

Der er adgang til databasen på CBS campus og via fjernadgang.
Kun CBS-studerende og -ansatte kan benytte fjernadgang.