Statista

Statistik, markedsdata, forbrugeradfærdsdata, kvantitative undersøgelser og analyser .

Statista

Statistik, markedsdata, forbrugeradfærdsdata, kvantitative undersøgelser og analyser .

Indhold i Statista

Statista er en statistikportal, der leverer statistik og anden data om en lang række emner, der er grupperet i 20 hovedgrupper som f.eks. reklame, telekommunikation, dagligvarer, uddannelse, transport og turisme. Ifølge egne oplysninger er der statistik om mere end 80.000 emner hentet fra over 20.000 forskellige kilder.

De statistiske oplysninger hentes dels fra frit tilgængelige kilder som Verdensbanken, US Census Bureau og IMF, dels fra ”beskyttede” kilder, hvor Statista typisk henter data fra pressemeddelelser mm. Til hver statistisk information er der detaljeret baggrundsinformation som kilde- og datoangivelse, metodeoplysninger og emneord (key words). Sidstnævnte muliggør bl.a. supplerende søgninger.

Den geografiske dækning er hele verden.

Der ikke er adgang til menupunktet: Research & Analysis.

Modulet ”Global Consumer Survey”
The Global Consumer Survey indeholder analyser af forbrugeradfærd og medieforbrug (on- og offline) baseret på data fra 120.000 forbrugere i 28 lande, som blev udspurgt om mere end 50 emner og 1,400 brands.
 

Flere sprog
Der findes både en engelsk-, tysk-, spansk- og fransksproget udgave af Statista. Og indholdet er ikke identisk. Man kan med fordel begynde i den tysksprogede udgave, hvis man søger efter data og statistik om Tyskland og det tyske marked. Husk at bruge tyske søgeord.
 

Tips fra bibliotekaren 

Søgehjælp
Data findes via søgninger eller ved at bladre i den hierarkiske struktur. Det er kun i begrænset omfang muligt at søge ved hjælp af boolske operatorer, men i udgangspunktet understøtter basen OG. Når man søger, henter systemet selv søgeord frem. Søgeresultaterne kan afgrænses på forskellig vis: dato, geografisk, emne, sprog mm. Til de enkelte søgeresultater er der typisk henvisninger til anden statistik, der er relevante i forhold til ens søgekriterier.
 

Video

Se introduktionsvideo til Statista

Se Statistas tutorials på Youtube


Download
Statistikken kan downloades i følgende formater: JPG (bl.a. til brug i Word), PowerPoint og Excel. Desuden kan den printes og deles på de sociale medier.


Henvisning til indhold i Statista


 

Facts om Statista

Geografisk dækning Verden
Leverandør Statista Inc.

 

Sidst opdateret: CBS Library // 02/04/2024