Få løst opgaver og afprøvet talenter på én gang

Tid og talenter er kostbare. Alle virksomheder har områder og muligheder, som de gerne vil have undersøgt nærmere, men som de må nedprioritere i forhold til den løbende drifts kendte, akutte behov. Gennem CBS CareerGate kan man finde studerende, der gennem projekter eller i forbindelse med deres speciale kan løse disse opgaver – og måske endda vise deres værdi som kommende medarbejder.

16/01/2018

CBS’ ambitionen med et stærkt øget fokus på projekter og samarbejder om specialer mellem virksomheder og studerende er at åbne døre for, at flere virksomheder – og gerne flere SMV’er – vil blive mere åbne for at sætte hidtil uprøvede kompetencer i spil. 

Der er store fordele ved konceptet. Dels kan det være værdifuldt i sig selv. Med et projekt eller et samarbejde om et speciale kan en virksomhed få foretaget en analyse eller afprøvet en idé, som man ellers ikke ville have afsat ressourcer til. 

Dels kan det være et godt forstadie til en ansættelse, da virksomheden gratis og uforpligtende kan afprøve de kompetencer, talenter og potentiale, som en studerende eller nyuddannet kan sætte i spil for dem. Det er mindre risikofyldt end en forkert rekruttering. 

Video: Rektor Per Holten-Andersen uddyber CBS’ fokus på tiltaget her

Vi har fundet et par cases frem, der illustrerer værdiskabelsen:

Specialestuderende blev Marketing & Communication Lead

Nyuddannede cand.ling.merc. Christian Toftegaards ansættelse som Marketing & Communication Lead i headhunter-firmaet Compass Human Resources Group startede med, at han skrev speciale i og for virksomheden. Han undersøgte Compass’ kundesegmenter og deres forskellige opfattelser af virksomheden. 

- Vi tager ikke specialestuderende ind for sjov. Vi fandt frem til en problemformulering, der kunne give os noget indsigt og værdi i det marked, vi bevæger os i, understreger Oliver Hauberg, Senior Consultant i Compass Human Resources Group, og fortæller:

- Vi så en stor styrke i, at Christian kunne komme med en objektiv vurdering. Han kunne komme med nogle teoretiske briller, som vi ikke umiddelbart ville have tid og overskud til at tage på i en organisation som vores, hvor det går stærkt, og vi har nogle kunder, der stiller høje krav til os. Vi valgte at ansætte Christian efterfølgende, fordi han kom med et drive, en energi og frem for alt et talent, som vi gerne vil bygge videre på.

Se video med Christian Toftegaard og Oliver Hauberg her

Specialestuderende blev Customer & Market Insight Analyst

MSc in Business Administration and E-business Caroline Dyrby Ranek skrev sit speciale og to andre projekter  i og for sikkerhedskamera platform firmaet Milestone Systems, hvor hun i dag er ansat som Customer & Market Insight Analyst – og arbejder videre med mange af de ting, hun afdækkede under specialet.

- Caroline gav os mulighed for at afsøge noget, som i forvejen er en del af vores forretning. Vi arbejder med mange forskellige parter rundt omkring i verden, der integrerer til vores platform, og Caroline og hendes medstuderende valgte at afsøge platformområdet lidt nærmere inden for gældende teori – det gav et supergodt input og bidrog med nye nuancer i forhold til vores planlægning, fortæller Troels Kristian Kruckow, Technology Group Manager i Milestone Systems, og fastslår:

- Jeg vil sige, det er bare med at komme i gang. Der er masser af talentfulde studerende derude, så lad være med at tænke på det som en one-off. Og lad være med at vente på, at de studerende henvender sig, men tag det ind som en måde at planlægge, hvordan man kan tiltrække talent.

- Få nogle unge, ivrige studerende ind, der har nogle nye vinkler på ting, som folk i forvejen arbejder med i virksomheden og også har lidt kendskab til – det giver en rigtig god dynamik.

Se video med Caroline Dyrby Ranek og Troels Kristian Kruckow her

Værdiskabende mulighed for alle parter

Det er job- og projektportalen CBS CareerGate, der er bindeleddet mellem CBS’ studerende og erhvervslivet. Her kan virksomheder finde nye kandidater til fuldtidsstillinger og studerende til studiejobs, internships, og projekter blandt CBS’ mange studerende og deres brede vifte af kompetencer.

CBS CareerGate er for nyligt blevet relanceret med nye, mere brugervenlige funktionaliteter, der kan sikre matchmaking i forbindelse med specialer og projekter, så det er blevet nemmere for virksomheder at tilknytte CBS-studerende som juniorkonsulenter eller til at skrive deres specialer i virksomhederne. 

Ud over at slå projekterne op kan man endda søge efter studerende, man er særligt interesseret i, og tale med dem live via en videochat-funktion. På den måde kan begge parter mødes uden at skulle afsætte tid og sted til mødet. 

CBS’ samarbejdspartner Graduateland, der står bag CBS CareerGate og 25 andre portaler på de Europæiske universiteter, er sikker på, at de nye funktionaliteter bliver en succes og betragter dem som værdiskabende for alle parter.

- Det er tydeligvis noget, som både virksomheder og de studerende viser større og større interesse for. De virksomheder, der har slået et projekt op én gang, vender tilbage og gør det igen – så det er klart værdiskabende for dem, der benytter sig af muligheden, siger Patrick Lund, CEO for Graduateland.

Video: CBS-studerende fortæller om at bruge CBS CareerGate’s funktioner her

 
Sidst opdateret: CBS Careers // 20/10/2021