Nyheder


 
 • 14.11.2016

  Storhed og fald – historien om ØK

  En dag sidst i marts 2015 var det slut for en af dansk virksomhedshistories helt store flagskibe. Østasiatisk Kompagni blev endegyldigt afviklet. Med ubegrænset adgang til virksomhedens arkiver fortæller lektor og virksomhedshistoriker Martin Iversen i bogen ”Udsyn – ØK, Danmark og verden” historien om, hvad der gik galt for Skandinaviens største internationale virksomhed.
 • 19.08.2016

  Utilstrækkelighed driver forbrugere mod alternative ernæringsretninger

  Alternative ernæringsretninger skyder i stor stil frem på bekostning af de officielle kostråd og udenom de traditionelle fødevarebrands. Alligevel mener forskere, at der er et stort markedspotentiale i de alternative ernæringsretninger, hvis fødevareindustrien bare vil lytte efter.
 • 14.07.2016

  Fra Weimar til euroen: Ny bog om de europæiske kriser

  Ny bog med titlen Critical Theories of Crisis in Europe – From Weimar to the Euro går interdisciplinært til værks med en analyse, der bygger bro mellem den humanistiske, den juridiske og den samfundsvidenskabelige tilgang til den nuværende europæiske krise.
 • 14.07.2016

  Når virksomhedernes samarbejde går for vidt

  'Karteldannelse’ hedder det, når virksomheder arbejder sammen i en grad, så konkurrencen mellem virksomhederne sættes ud af spil. Hubert Buch-Hansen forklarer i ny bog, hvordan karteller fungerer, og hvordan de bliver afsløret og straffet.
 • 18.04.2016

  Dragebådsulykken – hvorfor greb ingen ind?

  Hvordan kan det at sejle ud i en dragebåd i kulde og blæst i februar måned give så meget mening inden for en organisation, at ingen griber ind og får det stoppet? Det undersøger CBS-forsker Morten Thanning Vendelø i ny artikel, hvor han analyserer Præstø Fjord-ulykken med udgangspunkt i Karl Weicks teori om meningsskabelse i organisationer.
 • 12.04.2016

  Pres fra kunderne skal gøre søfarten mere miljøvenlig

  Den mest miljøvenlige transportform er ikke så miljøvenlig endda. Nu viser ny forskning, at et større pres fra kunderne og en øget global regulering er, hvad der skal til for at skubbe søfarten i en grønnere retning.
 • 12.04.2016

  Hvad skete da værfterne lukkede?

  Lukningen af den danske skibsværftsindustri betød afslutningen på en æra, men samtidig blev det begyndelsen på noget nyt. Over 27 virksomheder med afsæt i værftsaktiviteter blev grundlagt efter lukningerne. Det er CBS-forsker Thomas Roslyng Olesen, der i sin ny bog folder historien om den danske værftsindustris skæbne ud.
 • 18.12.2015

  Tre CBS-forskere tildelt talentpriser

  Det Frie Forskningsråd har netop offentliggjort årets forskertalenter, og på listen finder man tre unge forskere fra CBS. Priserne tildeles forskere fra rådets Sapere Aude-program.

Sider