To nye medlemmer af CBS’ bestyrelse

CBS har udpeget Mette Vestergaard og Michael Rasmussen til bestyrelsen. Begge indtræder som nye medlemmer af bestyrelsen 1. februar 2016 og afløser Eva Berneke og Peter Schütze.

26/10/2015

mette-vestergaard-og-michael-rasmussen

Foto: Søren Brissing (venstre), Henrik Frydkjær (højre)

Det er to erfarne topchefer, som er udpeget til CBS' bestyrelse, når Eva Berneke og Peter Schütze udtræder 31. januar 2016 efter otte år på CBS.  Michael Rasmussen er koncernchef i Nykredit og Mette Vestergaard kommer med erfaringer fra topjob i blandt andre Novozymes og Mannaz. Tilbage i marts 2015 indledte bestyrelsen processen med at finde to nye medlemmer til bestyrelsen med en opfordring til medarbejdere og studerende om at nominere relevante kandidater. Lidt over 40 nomineringer modtog bestyrelsens indstillingsorgan, der valgte at indstille 12 kandidater til bestyrelsens udpegningsorgan.

Bestyrelsesformand Peter Schütze udtaler i forbindelse med udpegningen:
”Bestyrelsen vil gerne takke alle, der nominerede kandidater i løbet af processen. Vi modtog mange nomineringer, hvilket var en stor hjælp i arbejdet, da vi havde en kompliceret kabale med kompetencer, erfaringer og køn, der skulle gå op med de øvrige udpegede medlemmer af bestyrelsen. Heldigvis kan vi endnu en gang konstatere, at der er stor interesse for at blive en del af CBS’ bestyrelse, og det er derfor to skarpe profiler vi kan byde velkommen som nye medlemmer af CBS’ bestyrelse”.

Mere om de to skarpe profiler:
Mette Vestergaard’s karriere startede som Change Management specialist i Accenture og førte hende siden til Novozymes, hvor hun efter en karriere i salg og marketing endte som Vice President, People & Organisation, og medlem af Executive Management. I 2006 blev Mette hentet til posten som administrerende direktør Mannaz A/S (dengang DIEU), hvor hun indtil sin nylige fratræden stod i spidsen for en strategisk transformation, som har gjort Mannaz til en global virksomhed, internationalt anerkendt for leder- og kompetenceudvikling. Mette deltager sideløbende med sin primære erhvervskarriere i en lang række bestyrelser og kommissioner, der giver hende indsigt i såvel Danmarks vækstudfordringer, som i uddannelses- og forskningssektorens udfordringer. 

Michael Rasmussen er koncernchef i Nykredit og har en lang karriere i banksektoren, der startede i Unibank og senere Nordea, inden han tog imod topposten som koncernchef i Nykredit i 2013. Michael har desuden været formand for Finansrådet (2011-2013). Michael har solid bestyrelseserfaring gennem diverse bestyrelsesposter indenfor den finansielle sektor, herunder er han pt. formand for Realkreditrådet og Investeringsfondene for Udviklingslande (IFU).  

Med udpegningen af de to nye medlemmer til bestyrelsen falder en større rokade på plads. Bestyrelsen har i foråret udpeget Karsten Dybvad til at afløse Peter Schütze som ny formand for bestyrelsen, når han udtræder af bestyrelsen d. 31. januar 2016 efter 8 år på CBS.

Fakta om CBS' bestyrelse:
CBS’ bestyrelse består af seks udpegede eksterne medlemmer, tre valgte medarbejderrepræsentanter og to valgte studenterrepræsentanter. De eksterne medlemmer udpeges i deres personlige egenskab. Indstilling og udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer foretages af hhv. bestyrelsens indstillingsorgan og bestyrelsens udpegningsorgan. I begge organer er der repræsentation af personer udenfor CBS’ bestyrelse.

Læs mere om bestyrelsen

Spørgsmål vedr. udpegningen kan rettes til bestyrelsesformand Peter Schütze via specialkonsulent Anders Jonas Pedersen, 2479 4419, eller ajp.ls@cbs.dk.

Sidst opdateret: Communications // 17/12/2017