Ny forening skal hjælpe CBS-iværksættere godt på vej

Nyheder

CBS StartUp er en ny forening, som skal hjælpe nye virksomheder med at knuse problemer. Djøf er medstifter af foreningen, som opfordrer andre til også at støtte start-up miljøet på CBS.

 
10/07/2018

bm0128_cbs_kilen-2685_617x347.jpg

Foto: Bjarke MacCarthy

CBS har som ambition at forbedre Danmarks konkurrenceevne ved at fostre unge, innovative virksomheder. CBS’ start-up miljø, Copenhagen School of Entrepreneurship (CSE), har årligt 100 unge virksomheder tilknyttet. Og selvom en god del af virksomhederne får forretningsplanen på plads og lærer at stå på egne ben, er der stadig et betydeligt uforløst potentiale.

Specielt den tidlige start-up-fase med det ildevarslende navn ”the Valley of Death” er vanskelig for start-up-virksomheder at komme igennem. Her kan foreningen CBS StartUp gøre en forskel, siger rektor Per Holten-Andersen:

”Formålet med CBS StartUp er at hjælpe flere af vores iværksættere godt på vej, så de får fodfæste og bidrager positivt til samfundet med vækst og arbejdspladser. CBS StartUp skal hjælpe unge virksomheder med fx økonomisk støtte til konsulentbistand i den tidlige, svære fase”, siger Per Holten-Andersen.

Foreningens drift finansieres af medlemmers kontingentbetalinger, sponsorater, fondsstøtte og offentlig støtte. Djøf er stiftende medlem af CBS StartUp og har med en bevilling på 733.000 kroner gjort foreningen mulig.

”Vi er utroligt glade for at have Djøf med som stiftende medlem af CBS StartUp, som har fået udvidet sit arbejdsområde og netværk”, siger Per Holten-Andersen.

Djøf har ifølge formand for Djøf Privat, Henrik Funder, valgt at støtte CBS StartUp med en bevilling på 733.000 kroner fra den nu nedlagte Civiløkonomernes Fond til fremme af de erhvervsøkonomiske uddannelser.

“I Djøf ser vi frem til en styrket indsats for, at nye startups i endnu højere grad kan få succes. Der er en enorm kreativitet og iderigdom blandt CBS-studerende, som lover godt for yderligere vækst og innovation i dansk erhvervsliv. Vi ser frem til samarbejdet med den nye forening, siger Henrik Funder.

Også Danish Society for Education and Business, DSEB, har valgt at støtte CBS StartUp her i den tidlige fase. DSEB har doneret 500.000 kroner.
 

For flere oplysninger kontakt sekretariatsleder på CBS Martin Kramer-Jørgensen eller pressechef i Djøf Torben Gross.

Sidst opdateret: Communications // 11/07/2018

CBS StartUp is a new association eager to affiliate more members. Does CBS and entrepreneurship set your heart beating faster? Consider joining CBS StartUp right here http://cbsstartup.dk/