Majken Schultz valgt som ny forkvinde i Carlsbergfondets bestyrelse

Majken Schultz overtager med årsskiftet formandsposten i Carlsbergfondets bestyrelse.

18/12/2021

Carslbergfondet får ny bestyrelsesforkvinde. Det er Majken Schultz, der er professor ved CBS og næstforkvinde i Realdania, der overtager posten efter professor Flemming Besenbachers, der har siddet i bestyrelsen siden 2005 og som formand siden 2012.

Majken Schultz bliver den første kvinde i front for Carlsbergfondets bestyrelse, der består af i alt fem medlemmer udpeget af Videnskabernes Selskab blandt dets indenlandske medlemmer. Hun er blandt de mest citerede forskere på CBS og har en omfattende bestyrelseserfaring fra en række forskellige virksomheder.

Majken Schultz har været medlem af Carlsbergfondets bestyrelse siden 1. januar 2019 og medlem af Videnskabernes Selskab siden 2015. Hun er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 1984. I 1988 blev hun ph.d. fra Copenhagen Business School (CBS), Institut for Organisation, hvor hun siden 1996 også har været ansat som professor.

-Majken er en af de mest succesfulde professorer på CBS. Hun har helt klart været en rollemodel for mange kvindelige forskere, fordi hun viser, at man kan komme helt til tops og gøre sig gældende på de allerhøjeste niveauer, både fagligt og indflydelsesmæssigt, udtaler Signe Vikkelsø, professor MSO og leder af Institut for Organisation på CBS i en artikel i sciencereport.dk.

Majken Schultz fortsætter som næstforkvinde i Realdania indtil foråret 2023 som led i et længe planlagt generationsskifte i Realdanias bestyrelse. Dog stopper hun som bestyrelsesmedlem i Tuborgfondet, når hun tiltræder som forkvinde i Carlsbergfondets bestyrelse den 1. januar 2022.

Læs mere om Majken Schultz her.

Om Carlsbergfondet
Carlsbergfondet blev stiftet af brygger J.C. Jacobsen i 1876. Carlsbergfondet er en erhvervsdrivende fond, der støtter grundvidenskabelig forskning inden for naturvidenskab, humanistisk videnskab og samfundsvidenskab. Midlerne til uddelingerne kommer primært fra overskuddet i bryggeriet Carlsberg A/S, hvori Carlsbergfondet har den bestemmende aktiepost.

Læs mere om Carlsbergfondet og Carlsbergfondets bestyrelse

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 11/07/2023