Rektor: Vi glæder os over 18.608 ansøgninger til vores bacheloruddannelser

Rektor Peter Møllgaard glæder sig over de mange ansøgere, men understreger samtidig, at der kan være flere veje til et spændende og meningsfyldt arbejdsliv.

05/07/2024

5. juli kl. 12.00 var der ansøgningsfrist til bacheloruddannelserne i kvote 1. De nye tal viser, at CBS har modtaget i alt 18.608 ansøgninger, hvilket er en stigning på 9 procent i forhold til sidste år. Ud af disse har 6.545 ansøgere søgt en bacheloruddannelse på CBS som deres 1. prioritet, hvilket er 8 procent højere end rekordtallene fra sidste år.

I gennemsnit er antallet af førsteprioritets-ansøgninger i universitetssektoren steget med 4 procent.

”Vi er rigtig glade, taknemmelige og stolte over, at så mange ønsker at tage en uddannelse på CBS. Vi gør et stort stykke arbejde for at tilbyde attraktive og tidssvarende uddannelser, hvor tværfagligheden og fællesskabet er i højsædet. Det, mener vi, er nødvendigt for, at vores studerende kommer ud på den anden side med en indsigt, som gør dem i stand til at bidrage til samfundet gennem erhvervslivet. Vi lever i en tid med store globale udfordringer som kunstig intelligens, grøn omstilling og geopolitiske kriser, og CBS studerende uddannes i høj grad til at håndtere de komplekse udfordringer” siger Peter Møllgaard, der er rektor på CBS.

På CBS glæder vi os til at byde en masse nye studerende velkommen til dette fællesskab.

Uddannelsesloft giver færre pladser i fremtiden

”Bagsiden af medaljen ved, at vi har fået så mange ansøgninger, er, at vi er nødt til at afvise rigtig mange kvalificerede ansøgere. Og de kommende år bliver det flere, end vi plejer, på grund af det loft, der er sat over uddannelsespladserne,” siger Peter Møllgaard.

Derfor har han et budskab om livslang læring til alle ansøgerne:

”Til dem, der bliver optaget: Jeg håber, at jeres studiestart bliver indledningen på en lang og stærk relation til CBS. Og til dem, der desværre ikke kommer ind: Arbejdslivet er langt, og det første afslag kommer ikke til at definere resten af dit uddannelses- og arbejdsliv. På CBS tror vi på, at vi alle sammen i fremtiden kommer til at uddanne os flere gange, ikke bare i starten af karrieren, men også undervejs,” siger Peter Møllgaard.

Svar på ansøgning den 26. juli

Beskeden om optagelse bliver sendt på mail fra midnat den 26. juli. Derefter kan de ansøgere, der er tilbudt en studieplads, logge ind på studenterselvbetjeningen og sige ja til pladsen.

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 05/07/2024