Danske business schools: Uddannelsesbesparelse vil ramme dansk erhvervsliv

Nyheder

Mens dansk erhvervsliv efterlyser kvalificeret og højt uddannet arbejdskraft til vækst og grøn omstilling er regeringen i færd med at forringe de kommende medarbejderes uddannelser. Sådan lyder den klare advarsel fra Danmarks to business schools, Copenhagen Business School (CBS), og Aarhus BSS, Aarhus Universitet.

 
22/11/2019

Foto: Lars Kruse/AU Foto og Bjarke MacCarthy
Foto: Lars Kruse/AU Foto og Bjarke MacCarthy

Det kan få alvorlige konsekvenser for dansk erhvervsliv og det danske samfund, hvis regeringen fjerner den såkaldte takst-1-forhøjelse på de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser i den kommende finanslov.

Det vil koste de to business schools i Danmark, Copenhagen Business School (CBS) og Aarhus BSS, Aarhus Universitet, i omegnen af 100 millioner kroner hvert år, og det kommer til at gå ud over kvaliteten af uddannelserne, påpeger rektor Nikolaj Malchow-Møller, CBS, og dekan Thomas Pallesen, Aarhus BSS.

”Det er vores studerende, der skal ud og skabe den grønne omstilling og håndtere den digitale transformation - som erhvervsledere og dygtige specialister. Hvis de skal løfte alle de store opgaver, der venter de næste mange år, duer det simpelthen ikke, at vi nu skal til at skære i uddannelsernes kvalitet ved at give langt færre timer og meget mindre interaktion med virksomheder. Det hænger simpelthen ikke sammen,” siger Nikolaj Malchow-Møller.

Et bredt flertal i Folketinget vedtog i 2009 en forhøjelse af den såkaldte takst til de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser i erkendelse af, at området var kraftigt underfinansieret. Det misforhold har ikke ændret sig i den mellemliggende periode, påpeger de to business schools.

”Vi uddanner tilsammen 35.000 studerende, som i dag er blandt de allermest eftertragtede kandidater i dansk erhvervsliv. Det er meget uklogt at begynde at forringe kvaliteten af deres uddannelser, for nu at sige det på jysk, ” siger dekan Thomas Pallesen, Aarhus BSS, Aarhus Universitet.

For yderligere oplysninger:
Rektor Nikolaj Malchow-Møller, CBS via sekretariatschef Charlotte Autzen: 41 85 20 25
Dekan Thomas Pallesen, Aarhus BSS, Aarhus Universitet: 20 37 39 32
 

Sidst opdateret: Communications // 22/11/2019