CBS er med, når CPH:DOX går i luften 23. marts

Den internationale dokumentarfilm-festival CPH:DOX har i år et særligt fokus på videnskab, ikke kun i det særlige DOX:SCIENCE-program, men i festivallen som sådan. Derfor er Copenhagen Business School og vores tre tværfaglige forskningsplatforme igen med som indholdspartner, efter sidste års succes hvor mange tusinde fulgte åbningen af science-programmet og de efterfølgende debatter. Denne gang sidder vores forskere parat i flere af festivalens paneler og diskuterer hvordan forskning kan bidrage til løsning af nogle af verdens helt store udfordringer inden for bl.a. ulighed, teknologisk udvikling og diversitet. Festivalen løber 23. marts-3. april, og i år er det LIVE – så tjek programmet ud og find din plads i biografen og til de spændende debatter.

09/03/2022

cphdox

Niklas Engstrøm, kunstnerisk leder af CPH:DOX siger om årets program: ”Videnskaben og dens rolle for vores samfund udgør et helt centralt fokuspunkt for CPH:DOX. Det har vi understreget med valget af årets åbningsfilm – den danske ‘INTO THE ICE’’, som i sin kerne er en film om forskningens væsentlighed. Samtidig er vi stolte over at præsentere et stort science-program, der taler direkte ind i de allervigtigste dagsordener i den aktuelle samfundsdebat. Det gælder bl.a. klima- og biodiversitetskrisen, håndteringen af coronakrisen, masseovervågning og den eskalerende brug af kunstig intelligens”.

TikTok, fintech, pyramidespil og The French Revolution

CBS medvirker til festivalens Science-program DOX:SCIENCE. To forskere fra den tværfaglige forskergruppe Digital Transformations Platform, nemlig Mikkel Flyverbom og Kristian Bondo, vil bidrage til debatter om hhv. det sociale medie TikTok og om fintech-området, et område, der på sin mørke side er skandaleramt og drevet frem af en luftkasteller og manglende regulering. Florence Villeséche fra CBS’ forskningsplatform Diversity and Difference er med i debatten omkring dokumentaren The French Revolution, der sætter fokus på social ulighed, også op til det forestående franske valg. Endelig er CBS repræsenteret, når professor (MSO) i marketing, Richard Jones, er med til at kaste lys over grundene ti,l at vi som forbrugere kan falde for pyramidespilslignende salgstricks.

To ambitiøse samfundsaktører - CPH:DOX og CBS

Med besøgstal langt over 100.000 er CPH:DOX en af verdens største publikumsbegivenheder inden for dokumentarområdet, og festivallen har siden 2003 udviklet nye kreative formater ved at bygge bro fra dokumentarfilmen til en bred vifte af relaterede kunst- og medieformer… og ikke mindst til forskning.

Ambitionen er for CPH:DOX at skabe ’den bedste filmfestival i og for verden’: at pege på dokumentarfilmens mulighed for at sætte verdens brændende spørgsmål på dagsordenen på en ny måde, at åbne for debat, for mulige perspektiver og løsninger.

Den ambition er let at spejle sig i for CBS, der som offentligt business universitet sigter tilsvarende højt med sin nye strategi, ’Transforming Society with Business’: vi uddanner fremtidens ledere og leverer international forskning, der i samarbejde med en mængde andre aktører er med til at sikre, at vores samfund, lokalt som globalt, bevæger sig i ansvarlig og bæredygtig retning.

Det er derfor naturligt for lederne af CBS’ tre tematiske og tværfaglige forskningsplatforme at gå med her, og vi er stolte og glade for at kunne bidrage til årets CPH:DOX-festival. Vi håber at møde mange af jer i debatterne, der følger de spændende film – velkommen og skynd jer til billetlugen!

Se program og læs mere om både film og debatter hos CHP:DOX


Mød vores forskere her:

Florence Villeséche og filmen The French Revolution: 27. marts kl.17.30 i Pressen, Politikens Hus.
D. 30/3 kan du møde politiker Pelle Dragsted (Enhedslisten), forfatter Mads Christoffersen (‘De Gule Veste har ordet’), Florence Villeséche (Lektor, CBS) og Jørn Boisen (KU), når vi diskuterer det kommende franske valg. Moderator: Journalist på Politiken, Michael Jarlner.

Læs mere om film og debat her

bm0397_florence_villeseche-1218-websize.jpg


Kristian Bondo & Birthe Larsen og filmen Wirecard: The billion euro lie. 28. marts kl. 18.30 I Big Bio, Nordhavn.
Filmen handler om det tyske start-up Wirecard, der kollapsede i 2020, men ellers var på vej til at blive en betalingsgigant. Filmen er et tilbageblik på stigningen og faldet af fintechens sorte får. Efter filmen vil CBS-forskere Kristian Bondo (post.doc., CBS) og Birthe Larsen (Lektor) blandt andet diskutere økonomisk kriminalitet, skattesvig og hvordan man fra politisk side kan modkæmpe svindel i virksomheder.

Læs mere om film og debat her

Kristian Bondo HansenBirthe Larsen


Richard Jones og filmen Believer. 31. marts kl. 17 i Empire Bio.
Panelet vil foruden CBS Professor (MSO) Richard Jones bestå af bl.a. filmens hovedperson, Kim Madsen, iværksætter Martin Thorborg i en samtale om network marketing og om hvorfor man søger den type fællesskaber, som firmaet Forever Living Products tilbyder.

Læs mere om film og debat her

Richard


Mikkel Flyverbom og filmen TikTok, Boom: 31. marts kl.17 i Empire Bio.
Er du på TikTok? D.31/3 kan du møde digital medieekspert ved Børns Vilkår Camilla Mehlsen, dataetisk ekspert ved IDA Grit Munk i samtale med Fuad Shakur og Olivia Østergaard fra CPH:DOX’s egen Ungdomsredaktion, når vi debatterer TikTok. Moderator: Professor MSO Mikkel Flyverbom (CBS).

Læs mere om film og debat her

Mikkel Flyverbom
 

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 11/07/2023