Advarsler i to introturs-sager

Undersøgelser af introture 2016 er afsluttet og CBS giver advarsler i to sager.

09/02/2017

CBS har gennemført sine undersøgelser af introture i 2016 og besluttet at give advarsler i to sager. Advarslerne gives til de ansvarlige introvejledere og er en konsekvens af, at CBS sidste år skærpede linjen overfor grænseoverskridende adfærd på introforløb.

I 2016 besluttede CBS at søsætte initiativet Ny Start, som skal hjælpe til at afvikle introforløb i en mere inkluderende atmosfære uden, at deltagere føler, at deres grænser overskrides og med mindre fokus på alkohol.

- På baggrund de skærpede regler og 20 kommentarer i fritekstfelter i evalueringsskemaerne, har vi undersøgt nogle sager og CBS' juridiske kontor har nu truffet afgørelse, siger prodekan Annemette Kjærgaard.

Der er i to sager givet advarsler til de ansvarlig introvejledere. I den ene sag var der en aktivitet, hvor der blev drukket rødvin gennem en tampon. Det var frivilligt om studerende ville deltage, men CBS finder aktiviteten kunne være stødende og ikke burde være gennemført.

I den anden sag har introvejledere produceret en præsentationsvideo af sig selv forud for introturen inspireret af tv-programmet "Fristet" og med seksuelle undertoner. Det var ikke studerendes hensigt at støde andre, men CBS vurderer reglerne for introture er overtrådt. Ialt 49 introvejledere har på baggrund af de to sager fået en advarsel.

- Det er vores indtryk, at Ny Start virker. Festlighederne har været langt mere afdæmpede ved seneste introforløb, men på baggrund af de skærpede regler har vi valgt at løfte en pegefinger i to sager, altså give advarsler til de ansvarlige introvejledere, siger Annemette Kjærgaard.

Advarslen er givet ud fra ordensreglementet og medfører ingen afbræk i studiet for de studerende En advarsel kan dog ud fra en individuel vurdering på et senere tidspunkt få hårdere konsekvenser, hvis han eller hun får endnu en advarsel.

CBS fortsætter med initiativet Ny Start og vil ifølge prodekan Annemette Kjærgaard også nærstudere evalueringerne efter næste introforløb. Generelt fik introforløb i 2016 pæne karakterer af studerende. 9 ud af 10 svarede, at introforløbet har været godt eller meget godt, mens hytteturene blev vurderet til 4,5 på en 5-trins skala.

For flere oplysninger kontakt prodekan Annemette Kjærgaard

Læs mere om initiativet Ny Start

 

Sidst opdateret: Communications // 02/09/2020