5.181 unge har søgt ind på CBS

Antallet af førsteprioritetsansøgere til en bacheloruddannelse falder med seks procent til samme niveau som før coronavirus.

06/07/2022

Foto: Bjarke MacCarthy

Der er i alt landet 5.181 ansøgninger med CBS som 1. prioritet inden fristen udløb 5. juli. Selvom det er et fald på seks procent i antal ansøgere siden sidste år, er det alligevel et nøk bedre end et gennemsnitligt fald på ni procent for alle universiteterne, og det er for CBS på niveau med tiden før pandemien.

- Vi er glade for hver en ansøgning, vi har modtaget. Der er rigtig mange kvalificerede og superdygtige ansøgere, og vi glæder os til at komme i gang med et nyt studieår, siger konstitueret rektor Inger Askehave og fortsætter:

- Det er tydeligt at læse på årets ansøgertal, der er faldet og på niveau med 2019 og 2020, at de sidste to år har stået i skyggen af covid-19. Vi nærmer os nu heldigvis en normalsituation, siger konstitueret rektor Inger Askehave.

Lyst til sabbatår
Det bekræftes af en tendens i år, hvor ansøgertallet især er falder på de dansksprogede uddannelser. Tilbagegangen er her på 12 procent, mens der er en lille stigning på én procent i førsteprioritetsansøgningerne på CBS' engelsksprogede uddannelser.

- Faldet i danske 1. prioritetsansøgninger kan sandsynligvis tilskrives lysten til at tage et sabbatår og få nogle oplevelser efter den trælse tid under pandemien, hvor det fx ikke var muligt at rejse. Konjunkturen gør også, at det som ung er relativt nemt at få et interessant job, siger Inger Askehave.

Det generelle fald i ansøgertallet gør, at 13 ud af de 19 bacheloruddannelser har et fald i 1. prioritetsansøgere.

HA(psyk.) og IB stiger
Det gælder især International Business in Asia-China, HA(fil.) og HA(jur.), hvor bud på primære årsager kunne være indrejse i Kina og pandemi, lukning i 2025 af nuværende overbygning og et nyt karakterkrav om min. 6,0 i Matematik B. Blandt uddannelserne, der har fået flere ansøgere, er International Business, HA(psyk.) og International Shipping and Trade.

I alt har 7.392 'unikke' studerende søgt ind på tværs af prioriteterne. CBS forventer at optage 3.195 studerende i år. Ansøgere får svar om optag natten mellem den 27. og 28. juli.

For flere oplysninger om ansøgningstal for de enkelte uddannelser, læs her.

For flere oplysninger om ansøgning og videre proces, læs her.

For spørgsmål fra journalister kontakt pressechef Mikael Koldby.

 

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 11/07/2023