Virksomheder under pres

Konference om virksomhedernes sociale og miljømæssige ansvar

11/08/2004

Center for Corporate Values and Responsibility (CVR) ved Handelshøjskolen i København er vært for en konference med titlen “Corporate Social and Environmental Responsibility in the Third World – Towards a Critical Agenda” som afholdes

torsdag d. 19. august 2004.

Corporate Social and Environmental Responsibility (CSR/CER) eller virksomhedernes sociale og miljømæssige ansvar er i stigende grad blevet et emne der debatteres heftigt blandt internationale forskere, virksomheder og græsrødder. Mange virksomheder står overfor øget pres om at påtage sig et bredere miljømæssigt, socialt og menneskeretsligt ansvar i forbindelse med deres aktiviteter i udviklingslandende. Dette sker i takt med at fagforeninger og miljøgræsrødder påstår at de transnationale selskaber udnytter arbejdskraften og samfundene i den tredje verden. Som svar på tiltalen har de transnationale selskaber fremhævet, at fattige og marginaliserede interessenter også har behov for at drage nytte af den økonomiske udvikling i de områder, hvor de transnationale selskaber opererer. Et centralt spørgsmål i denne forbindelse er derfor hvem der drager fordel og/eller hvem der taber på transnationale selskabers virke i den tredje verden.

Med deltagelser af verdens førende kritiske CSR-forskere ønske konferencen at definere en ny og kritisk forskningsagenda inden for CSR i den tredje verden.

Sidst opdateret: Communications // 18/08/2004