Velkommen til Uffe Ellemann-Jensen

En af de mest erfarne politikere gennem de seneste 20 år tilknyttes CBS

20/01/2006

En af de mest erfarne politikere gennem de seneste 20 år tilknyttes CBS

Tirsdag den 23. februar 2006 åbner CBS dørene for offentligheden, når den tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen tiltræder som adjungeret professor med særlig tilknytning til International Center for Business and Politics og området

”Europæisk Integration og Business Management”.

Med tilknytningen sættes særligt fokus på at udvikle forskning og udredning om EU og udviklingen af Østersøregionen.

Handlekraft kombineret med strategi og bred appel

Ellemann-Jensen har ud over sin lange politiske karriere også erfaringer som journalist og politisk kommentator bag sig og står for mange i den danske offentlighed som et arketypisk billede på en moderne politiker, der både kan kombinere politisk handlekraft med strategi og bred appel.

Vigtig bidragyder til at udvikle forskning og udredning om EU

”Der er mange grunde til, at CBS ønsker at tilknytte Uffe Ellemann-Jensen. For det første er han en af de mest indflydelsesrige og erfarne politikere i de sidste 20 år. Dernæst er han efter sin karriere som udenrigsminister medlem af flere bestyrelser i betydelige danske og udenlandske virksomheder. Og endelig er han en rollemodel for den moderne politiker - god til at kommunikere, strategisk velbevandret og med et stort nationalt og internationalt netværk. En meget vigtig person at få tilknyttet CBS. Helt konkret er han en unik bidragyder til at udvikle forskning og udredning om EU. Der er meget få danske politikere, der som ham har erfaringer fra EU og fra opbygningen af det indre marked,” siger leder af CBS’ International Center for Business and Politics, professor Ove K. Pedersen.

Mulighed for at knytte tættere bånd til de emner, der fylder det mest af mit liv

”CBS har i de senere år styrket sin internationale profil markant. Derfor blev jeg meget glad for muligheden for at knytte tættere bånd til CBS som adjungeret professor ved det internationale center for ”business and politics” – som beskæftiger sig med alle de emner, der har fyldt det meste af mit liv, især Europapolitikken og udviklingen af vort eget baltiske nærområde. Jeg har forladt politik – men er stadig aktiv i mange internationale sammenhænge og forsøger at holde mine netværk intakte. Jeg har et særligt engagement i Østersø-regionen, bl.a. som formand for Baltic Development Forum og som medlem af en række selskabsbestyrelser i regionen, så det er nok her, jeg især har noget at byde på. Østersø-regionen er ved at udvikle sig til et af de mest spændende globale vækstcentre – og det er disse perspektiver, jeg vil tale om i min tiltrædelsesforelæsning,” siger CBS’ nye adjungerede professor Uffe Ellemann-Jensen.

Torsdag 23. februar 2006

Kl. 15:00 – 17:30

Tuborg Auditoriet 2.02

CBS, Solbjerg Plads 3, DK-2000 Frederiksberg

Kl. 15:00 Rektor Finn Junge-Jensen byder velkommen

Kl. 15:05 Kort introduktion ved professor Ove K. Pedersen

Kl. 15:10 Tiltrædelsesforelæsning “

The Baltic Sea Region -

from a blind alley on the old political map of Europe to the future growth region of the New Europe” ved adjungeret professor Uffe Ellemann-Jensen

Kl. 16:10 Reception

Sidst opdateret: Communications // 13/02/2006