Velkommen

Copenhagen Consensus - med Bjørn Lomborg i spidsen – etableres på CBS

22/12/2005

Copenhagen Consensus – med adjungeret professor Bjørn Lomborg i spidsen – etableres som center på CBS med virkning fra 1. januar 2006.

Copenhagen Consensus Centers formål er at forankre prioritering på den internationale dagsorden.

Rektor Finn Junge-Jensen, CBS, siger at ”

Copenhagen Consensus er udtryk for en vigtig nytænkning i forhold til at få sat prioritering på dagsordnen og er meget glad for, at centret er blevet tilknyttet CBS.”

Bjørn Lomborg, adjungeret professor på CBS og initiativtager til Copenhagen Consensus 2004, vil lede centret. Bjørn Lomborg siger at ”

Copenhagen Consensus Centret vil arbejde målrettet for at prioritere løsninger til globale problemer på samme måde som sidste års Copenhagen Consensus møde.”

Copenhagen Consensus 2004 samlede et international ekspertpanel af otte fremtrædende økonomer, heraf fire nobelpristagere. Panelet vurderede og prioriterede løsninger på ti af verdens største problemer.

Med udgangspunkt i, hvad verden kunne gøre med ekstra $50 milliarder over fire år fandt ekspertpanelet, at de fire løsninger var forebyggelse af HIV/AIDS, bekæmpelse af fejlernæring, frihandel og bekæmpelse af malaria. De forslåede løsninger for at imødegå klimaændringer endte i bunden af listen.

Copenhagen Consensus Center har sikret midler til at starte processen for Copenhagen Consensus 2008 fra udviklingsministeren og Danida. Copenhagen Consensus 2008 vil opdatere de globale prioriteringer - og understrege behovet for prioritering, uddybe den videnskabelige og økonomiske forståelse af problemer og løsninger, samt opmuntre til nytænkende og økonomisk gode løsninger.

Centret arbejder for tiden med internationale beslutningstagere for at prioritere løsninger ved at bruge Copenhagen Consensus-tilgangen.

Henvendelser fra pressen:


For spørgsmål vedrørende Copenhagen Consensus Center

:

Direktør Bjørn Lomborg, tlf. 2099 6060

Seniorøkonom Henrik Meyer, tlf. 6112 1980.

 


For spørgsmål vedrørende CBS Corporate:

Rektor Finn Junge-Jensen, tlf. 3815 2010

Dekan Jens Aaris Thisted, tlf. 3815 2701

Sidst opdateret: Communications // 22/12/2005