Hvordan ledes mennesker, der er klogere end én selv?

Ny bog af Ole Steen Andersen og Søren Barlebo Rasmussen

16/01/2006

Faglige specialister vokser ikke gennem begrænsninger, sanktioner og kontrol. Faglige specialister skal have plads og muligheder, hvis de skal være kreative og innovative. Stor frihed og menneskelig rummelighed er en af de væsentligste forudsætningerfor, at specialister og kreative medarbejdere kan yde det optimale.

Men ubegrænset frihed kan føre til, at organisationen bliver tømt for samarbejde og fælles ånd. At være leder for faglige specialister er således en vanskelig balanceakt, og mange ledere har givet fortabt over for denne opgave. Men det er muligt at lede de faglige specialister, så de yder det allerbedste.

Mulighedsledelse

Forfatterne, Ole Steen Andersen og Søren Barlebo Rasmussen, kalder denne ledelsesform for mulighedsledelse og sætter dermed ord på den ledelsesform, som fungerer bedst i udviklingsorganisationer. At bedrive mulighedsledelse er at skabe en organisation, hvor de faglige specialister bruger hinandens ressourcer, i stedet for at hver specialist driver sin egen lille virksomhed.

Bogen udgives på Børsens Forlag.

"En superbog af forfattere, der ved, hvad de skriver om. Den sammenfatter på en fremragende måde kendt viden om udviklingsorganisationer. ...Det er en superbog, som havde fået plads i oversigten over de bedste bøger i 2005, hvis jeg havde set den. ... Det er en fremragende bog. Det er en bog, der måtte komme. Den er skrevet af to mennesker, der ved, hvad de taler om, for de har gjort det og gør det i praksis. De er selv vældig kloge, og det er den første forudsætning for at nærme sig emnet." Steen Hildebrandt, Børsen.

Sidst opdateret: Communications // 16/01/2006