Danmarks første hold skatteeksperter

31 kandidater fra Master i Skat er dimitteret

16/06/2005

Store forventninger til det nye hold

Fremtidens krav til både de private skatterådgivere, de offentlige skattemedarbejdere, revisionsfirmaer mm. skærpes.

Mandag den 20. juni dimitterede det første hold kandidater fra en masteruddannelse i Danmark. Forventningerne er store - og skatteminister Kristian Jensen kom og sagde tillykke.

"Borgere og virksomheder stiller med rette større krav om ensartethed på skatteområdet og krav til at retssikkerheden er i top. Det nye hold skatteeksperter vil med sit høje faglige niveau kunne levere den rådgivning og service, som skal til for at indfri kravene," siger skatteminister Kristian Jensen.

Uddannelsens formål er at udvikle deltagernes faglige og personlige kompetencer med henblik på at løse centrale skatteopgaver i Danmark. Kandidaterne kommer såvel fra skattemyndighederne som fra private revisionsfirmaer.

Skattelovgivningen er blevet mere kompliceret

"Jeg har bl.a gennem mit arbejde i Ligningsrådet set, hvordan skattelovgivningen efterhånden bliver mere og mere kompliceret i takt med de globale udfordringer. Sikring af ordentlige arbejdsvilkår for dansk erhvervsliv skal gå hånd i hånd med hensynet til at sikre staten skatteindtægter. Det er derfor helt afgørende, at både virksomhedernes skatterådgivere og medarbejderne i ToldSkat opgraderes til det højeste faglige niveau. Videreuddannelse inden for skat er meget vigtigt i tiden, der kommer," fastslår professor i skatteret og tidl. formand for Ligningsrådet Niels Winther-Sørensen.

Master i Skat udbydes i samarbejde mellem CBS og Danmarks Forvaltningshøjskole og er en videreuddannelse af skatterevisorer, jurister og andre kandidater fra højere læreranstalter.

Uddannelsen er på det højeste faglige niveau, og som undervisere benyttes nogle af de dygtigste og mest kendte skatteeksperter i Danmark.

Sidst opdateret: Communications // 05/07/2005