Priser til CBS

Landets dygtigste forskere anerkendt

29/01/2007

På en Eliteforsk-konferencen torsdag den 25. januar blev årets priser til de dygtigste danske forskere og udlandsstipendiater til de allerbedste ph.d.-studerende uddelt. Baggrunden for indstiftelserne af priserne er, at eliteforskere skaber opmærksomhed og interesse for forskning, og derved ”er vigtige rollemodeller for ambitiøse unge, der kun er i starten af deres uddannelsesforløb – og ikke mindst skaber de vigtig værdi for det danske samfund,” som videnskabsminister Helge Sander formulerer det på hjemmesiden www.eliteforsk.dk.

Lektor Leonard Seabrooke og forskningsadjunkt Mathias Buch-Kromann modtager af Det Frie Forskningsråds Ung Eliteforskerpris på 200.000. Seabrooke forsker i politisk økonomi, komparativ politik og institutionel teori og fik prisen for forskningsprojektet ”IMF og legimiteringen af skattereformer i låntagerlande” – Buch-Kromann forsker i datalingvistik og hans projekt hedder ”Maskinoversættelse og modellering af sprog”.

Derudover fik 3 ph.d.-studerende fra CBS eliteforskerrejsestipendier af 250.000, nemlig Mia Reinholt (SMG), Peter D. Ørberg Jensen (IKL), Kristian Jakobsen (INT).

Sidst opdateret: Communications // 30/01/2007