Ny bog af Pernille Steen Pedersen

Stress og skam i arbejdslivet. En guide til fælles forebyggelse

28/09/2021

STRESS OG SKAM I ARBEJDSLIVET
 

Stress og skam i arbejdslivet

Hvordan kan vi i fællesskab forebygge stress i arbejdslivet?  

Dette spørgsmål er omdrejningspunktet for Pernille Steen Pedersens forskning, og i bogen Stress og skam i arbejdslivet sætter hun det under lup. Ud fra hverdagens arbejdsoplevelser viser Pernille Steen Pedersen os, hvordan den naturlige skam, vi alle kan føle som mennesker, i værste fald kan udvikle sig til en nedbrydende kraft og udløse stress.

Skam er en almenmenneskelig følelse, der markerer den menneskelige afhængighed. Følelsen påvirker ikke blot vores stressniveau, men også vores arbejdspræstationer og den måde, vi oplever os selv og andre på.

Bogen går i et levende og letforståeligt sprog i dybden med skam som en central stressfaktor og præsenterer helt nye og banebrydende måder, hvorpå ledere og medarbejdere kan arbejde med stressforebyggelse. Pernille Steen Pedersen præsenterer et stærkt og overbevisende argument for, hvorfor og hvordan vi bør opbygge en stærkere dialogkultur på danske arbejdspladser.

Bogen er en guide til fælles forebyggelse for alle arbejdspladser, medarbejdere og ledere, der ønsker at forstå en ny dimension ved stress, og hvordan den kan håndteres.

Stress og skam i arbejdslivet

Af Pernille Steen Pedersen

Samfundslitteratur,  2021, 239 p.


 

Sidst opdateret: Department of Business Humanities and Law // 28/09/2021