Løsning for ansøgere er fundet

Nyheder

Digital ansøgning: 27 unge bliver nu tilbudt studieplads

 
20/08/2010

Digital ansøgning: 27 unge bliver nu tilbudt studieplads

Der er nu fundet en løsning for de unge, der i første omgang kom i klemme ved optagelsen på de videregående uddannelsesinstitutioner. Eksamensbeviserne blev ikke automatisk vedhæftet ansøgningerne hos alle, der søgte digitalt via optagelse.dk.

- Vi har hidtil behandlet ansøgninger ens, hvad enten de er sendt digitalt eller med post. Det betyder, at vi ikke optager studerende, hvis de ikke vedlægger eksamensbeviserne. Nu har Videnskabsministeriet imidlertid meldt ud, at de to typer ansøgninger ikke nødvendigvis skal behandles helt ens. På den baggrund er vi blevet enige med ministeriet om, at vi kan lade tvivlen komme de ansøgere, som har søgt digitalt, til gode, siger uddannelsesdekan Jan Molin.

Videnskabsministeriet vurderer, at den digitale ansøgningsprocedure kan betyde, at nogle studerende har troet, at eksamensbeviset var i systemet, og den studerende så kan have haft grund til at tro, at ansøgningen var i orden.

Ansøgere spredt på mange uddannelser

De kvalificerede ansøgere, som ville være kommet ind, hvis eksamensbeviset var vedhæftet, er nu blevet kontaktet og tilbudt en studieplads.

- Med meldingen fra ministeriet kan vi forsvare at gøre noget for at hjælpe de studerende, der er kommet i klemme i den digitale ansøgning. Det vil CBS selvfølgelig gerne. Det drejer sig om 27 ansøgere, der er spredt over en række af uddannelserne. Det er derfor et mindre antal, som der skulle findes plads til på de enkelte uddannelser, og det er heldigvis lykkedes, siger Jan Molin.

I alt begynder knap 2.700 nye studerende på CBS til september. Der er ingen ledige studiepladser.

Sidst opdateret: Communications // 23/08/2010