Hørt – Albertslund

Fem internationalt anerkendte forskere fra hele regionen møder publikum på MusikTeatret i Albertslund. Her fortæller de om deres passion for vidt forskellige videnskabelige emner.

 
Fredag, 24 maj, 2013 - 19:30 to 22:15

Vidste du, at vi i hovedstadsregionen er i verdensklasse, når det gælder talenter og videnskab? Hvad betyder viden om slangers øjne for forskningen i menneskers syn, og hvorfor leger Institut for Fødevarevidenskab med maden? Under temaet ’Talenter og videnskab’ kan du få et utraditionelt indblik i den verdensklasseforskning, som foregår hver dag på regionens universiteter, og som vi i Danmark kan være rigtig stolte af.

I Musikteatret i Albertslund er Peter Lund Madsen vært, når forskere og professorer fra regionen fortæller om deres passion for et særligt videnskabeligt felt – på bare 16 minutter. Spids ørerne og bliv klogere.

Mød Steffen Heegaard, Thorkild Sørensen, Mikkel Flyverbom og Thomas Kiørboe foruden Peter Lund Madsen, som er den saglige og underholdende vært.

Professor, Dr Scient, Leder af Centre for Ocean Life ved DTU Thomas Kiørboe; er havbiolog og naturhistoriker og studerer havets mindste organismer, plankton. Han interesserer sig især for hvordan deres biologi og økologi er formet af havets fysik på den allermindste skala.

Mikkel Flyverbom er lektor på CBS, hvor han står for forskningsinitiativet Internet, Business & Society. Hans forskningsområde er kommunikation og styring, med særligt fokus på global Internet-politik og -regulering. I øjeblikket arbejder han på et forskningsprojekt om transparens i Internet-industrien med fokus på Google og Facebook.

Professor, overlæge, dr.med. ved Institut for Sygdomsforebyggelse, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital – En del af Københavns Universitetshospital; Thorkild I. A. Sørensen vil fortælle om at fedme er noget helt andet end alle går og tror.
Steffen Heegaard arbejder som øjenlæge på Glostrup Hospital samt på Øjenpatologisk Institut, Københavns Universitet. Af specielle interesseområder arbejder Steffen med tørre øjne, overfladesygdomme samt øjencancer og øjenpatologi.

Dr.med. Peter Lund Madsen, bedre kendt som HjerneMadsen, har blandt andet modtaget Rosenkjærprisen for sin videnskabsformidling; han siger ”At blive klogere på verden er en af de vigtigste ting vi mennesker kan foretage os”. På MusikTeatret vil han både øse af sin hjerne(forskning) og være aftenens vært.

Pris for tilmelding: DKK 100 + gebyr

Køb billet

Sidst opdateret: Communications // 03/02/2015