Serie: Vores digitale fremtid

I denne serie ser vi på vores verden og vores hverdag med digitaliseringens øjne for at forstå, hvordan udviklingen former vores liv og samfund.

I løbet af de seneste årtier har digitaliseringen i stigende grad sat sit præg på vores liv. Den digitale transformation har haft stor betydning for erhvervslivets produktion og konkurrenceevne, og udviklingen af nye teknologier er en afgørende del af løsningen på vor tids store udfordringer.

Men digitaliseringsaccelerationen er også en historie om fejlskud, nye erkendelser og store omvæltninger. Emnerne er ofte meget komplekse, og når vi ikke forstår teknologierne bag, og hvad de gør ved os, er det svært at have magten over dem.

Skal vi kunne udnytte de muligheder teknologien giver os, så de er til vores fordel, må vi forstå dem. I denne serie ser vi på vores verden og vores hverdag med digitaliseringens øjne for at forstå, hvordan udviklingen former vores liv og samfund. 

Mikkel Flyverbom - Dataetik

flyverbom

Hvis vi ikke lærer at forstå, hvilke logikker og faldgrupper de datadrevne systemer bringer med sig, bliver de etiske og samfundsmæssige konsekvenser uoverkommelige, lyder det fra CBS-professor, Mikkel Flyverbom.
 

Mari-Klara Stein –  Omstilling af vores arbejde

Mari-Klara Stein

Hvordan udvikler vores arbejdspladser sig i takt med den digitale omstilling, og hvordan påvirker digitalt arbejde vores trivsel og jobglæde?


Attila Márton – Digitalt affald

Attila Márton
Udover de mange fremskridt og fordele som digitaliseringen har bragt med sig, har den også resulteret i falske nyheder, vanedannende apps og forurening af vores sociale diskurs. Lektor Atilla Márton fra Institut for digitalisering på CBS giver her sit syn på, hvordan vi kan håndtere det, han kalder digitalt affald.


Torben Pedersen – Datadreven innovation

Torben Pedersen – Datadreven innovation

Hvad går datadreven innovation helt præcist ud på, og hvorfor er det vigtigt for fremtidig økonomisk vækst?


Rony Medaglia – Omstilling til digital forvaltning

digital-government

Danskerne har generelt stor tillid til myndighederne, men kan den digitale omstilling rykke ved den? Hvordan vil digital forvaltning påvirke den tillid og kan vi stadig holde forvaltningerne ansvarlige?

 

Digitaliseringen drives af usynligt arbejde

Sigmund, Unsplash

Digitaliseringen har enorme fordele, men fører også nye arbejdsopgaver med sig, som er usynlige og indebærer uforudsete udfordringer.

 

 

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 07/02/2022