Serie: Diversitet i Organisationer og Virksomheder
Den 8. marts fejrer vi kvindernes internationale kampdag. Men dagen er ikke kun en fest. Det er også en anledning til at sætte fokus på nogle af de udfordringer, kvinder og minoriteter fortsat møder på arbejdsmarkedet.
Danmark halter langt bagefter lande som Norge og Sverige i forhold til ligestillingsområdet. På trods af et øget fokus på mangfoldighed og inklusion er der lang vej igen, før vi har opnået reel ligestilling.
I ugerne op til kvindernes kampdag bringer vi artikler om diversitetstemaet. Hvordan står det til? Hvad gør virksomhederne, og rykker det noget? Og er det kun noget de store virksomheder går op i, eller er de mindre virksomheder også kommet med på vognen?
Kom med, når CBS markerer kvindernes internationale kampdag og bringer forskning og praksis tættere sammen til en debat om, hvordan ubevidste normer påvirker processer i organisationer.
Diversitet i topledelser: Når andre ikke må lege med
I nogle sammenhænge kan det give mening med homogene ledelser. Men grundlæggende efterlader den manglende diversitet udfordringer, som også kan have samfundsmæssige konsekvenser, påpeger CBS-forsker.
Diversitet hos virksomheder: Engagement i priden lønner sig
Medarbejdere forventer i højere grad, at arbejdsgivere har fokus på mangfoldighed og inklusion. Og selvom det ikke længere er nok for virksomheder blot at hejse regnbueflaget, kan det være et godt sted at starte, mener Jannick Friis Christensen, der forsker i virksomheders engagement i LGBT+-bevægelsen.
Samarbejder mellem CBS og rekrutteringsfirmaer sikrer kønsdiversitet i ledelser og bestyrelser
Danmark har nogle af verdens højeste ansættelses- og uddannelsesrater for kvinder. Ikke desto mindre er kvinder stadig underrepræsenterede på øverste ledelsesplan i danske virksomheder. Et nyt adfærdskodeks målrettet rekruttering til ledelses- og bestyrelsesposter hjælper både med at belyse og fremme ligestilling.