Det første spadestik

Den 30. marts begynder udgravningen til CBS' næste bygning på Solbjerg Plads - Kilen.

05/03/2004

Den 30. marts begynder udgravningen til CBS' næste bygning på Solbjerg Plads - Kilen. Kilen, der er tegnet af arkitekterne Lundgaard & Tranberg A/S, skal opføres på grunden mellem CBS-bygningen på Solbjerg Plads og Solbjerg Metrostation.

Kilen bliver en bygning i seks etager med en facade af glas og et atrium, der går som en blødt formet udskæring op gennem de 5 overliggende etager. Udvendigt bliver der etableret solafskærmning bestående af lodrette drejelige skodder i en kombination af træ, farvet glas og metal, og indvendigt binder to panoramaelevatorer samt en slank vindeltrappe atriet sammen med de øvrige etager. Som entreprenør er E. Pihl & Søn A/S blevet valgt. Pihl & Søn er bl.a. kendt som - i konsortiesamarbejde med MT Højgaard - entreprenør på opførelsen af Field's i Ørestaden, der bliver Skandinaviens største shoppingcenter.

E. Pihl & Søn er blevet valgt over norske NNC og Hoffmann A/S, og de vandt entreprisen på en kombination af pris, kompetence og omdømme.

Kilen forventes at stå færdig vinteren 2005-2006, og den skal rumme både kontorer og mødelokaler samt undervisningslokaler, studieområder og grupperum.

Sidst opdateret: Communications // 18/03/2004