CBS investerer 20 mio. kr. i flere ph.d.-studerende

I år vil CBS ekstraordinært rekruttere ph.d.-studerende for 20 mio. kr. finansieret af en ministeriel særbevilling øremærket til forskning.

01/03/2017


CBS har besluttet at anvende 20 mio. kr. på at øge optaget af ph.d.-studerende. Det svarer til ca. 13 fuldfinansierede ph.d.-forløb. Stillingerne forventes opslået inden sommer 2017.

Satsningen på ph.d.-området er af stor vigtighed for CBS. De seneste år er antallet af forskerstuderende faldet fra knap 250 til under 200, med udsigt til at antallet af ph.d.-studerende falder yderligere de kommende år. Derfor tager CBS initiativ til en ekstraordinær øgning i 2017.

Finansieringen af initiativet kommer fra en ekstraordinær bevilling på 20 mio. kr., som CBS modtog fra staten ved udgangen af 2016. Med beslutningen om at anvende pengene på forskerstuderende, kan CBS foretage en afgrænset, men stærkt nødvendig satsning. Satsningen kan også medvirke til kortvarigt at reducere effekten af, at CBS tildeles relativt få midler til forskeruddannelse.

Forskerstuderende fra CBS er efterspurgte i erhvervslivet og blandt universiteter verden over. De har derfor en høj beskæftigelse, og satsningen vil være til fordel for CBS såvel som for Danmark som helhed.

Beslutningen er i tråd med ønsker fremsat af Akademisk Råd. Direktionen vil derudover specifikt vende tilbage til balancen mellem rekrutteringsstillinger og faste stillinger på det akademiske område.


For flere oplysninger kontakt Nikolaj Burmeister.

Sidst opdateret: Communications // 02/09/2020