Nye innovative strategier til ledere i det offentlige

CBS er i luften med en ny version af Master of Public Administration, MPA–uddannelsen. Den er udviklet, så offentlige ledere kan møde nye udfordringer, håndtere kravene om mere for mindre og skabe robuste løsninger i en udfordrende tid

02/05/2013

MPA-uddannelsen tager udgangspunkt i den nye virkelighed i den offentlige sektor og de udfordringer, som offentlige ledere skal håndtere frem mod 2020. Globale, sociale og demografiske ændringer skaber helt nye vilkår for udvikling af velfærd og offentlig værdi. I de kommende år har CBS gjort det til sin opgave at formulere et svar til disse problemstillinger via en relancering af sit mangeårige flagskib inden for offentlig ledelse. Vicedekan Christian Tangkjær siger:

- Der er jo ingen tvivl om, at den offentlige sektor generelt er under et enormt pres for at præstere mere for færre ressourcer. Samtidig har den moderne borger ændrede forestillinger og forventninger til offentlig velfærd. De ting fører til store forandringer i forhold til, hvordan vi organiserer os i det offentlige for at løfte velfærdsudfordringerne. Derfor er jeg selvfølgelig glad for, at vi med den nye version af MPA har fået udviklet en masteruddannelse, der helt tydeligt vil styrke ledelseskompetencerne på de områder, siger han.

Den nye MPA-uddannelse er udviklet med henblik på at skabe visionære og handlekraftige ledere, der kan designe strategier og nye værdiskabende løsninger. Ledere skal kunne tænke strategisk og skabe mere værdi for færre ressourcer og samtidig sikre, at det sker på et bæredygtigt grundlag. Derfor er MPA’en udviklet, så den er bygget op om hovedtemaerne ledelsesrum, offentlig værdi og innovativ strategi samt et integreret masterprojekt. En stærk forskningsbasering kombineres med cases, laboratorier og løsning af praktiske problemstillinger i deltagernes egen ledelseskontekst. Studieleder Dorthe Pedersen uddyber:

- Ved at arbejde intensivt med en ny strategisk indsigt og konkrete løsningsmuligheder, bliver deltagerne klædt på til at handle proaktivt og komme med svar på de udfordringer, som den offentlige sektor står over for. Vores vision er at uddanne ledere, der tænker ud over rammerne og udvikler nye muligheder, siger hun.

Offentlig værdi
MPA henvender sig til ledere i den offentlige sektor, interesseorganisationer og den del af den private sektor, der samarbejder med den offentlige sektor.  Den er sammensat, så den udvikler ledelseskompetencerne på et strategisk niveau. Det gør, at deltagerne bliver i stand til at analysere og forstå komplekse styrings-, organiserings- og ledelsesudfordringer i en offentlig kontekst. De får nye handlingsperspektiver, der gør dem i stand til at designe nye strategiske løsninger, der skaber offentlig værdi. Samlet set bliver deltagerne klædt på til at kunne involvere, mobilisere og målrette relevante ressourcer, aktører og organiserede handlinger i egen ledelseskontekst.

- Man kan virkelig nå at flytte noget på de to år uddannelsen tager. Deltageren hjælpes op ad karrierestigen, men rent samfundsmæssigt er det også en gevinst: Det offentlige er, ligesom den private sektor, påvirket af finanskrise og budgetrestriktioner, og set fra en samfundsmæssig synsvinkel, er det derfor vigtigt, at lederne kan påtage sig en langt mere krævende ledelsesopgave, der sikrer mest muligt offentlig velfærd for færre midler og samtidig mobilisere nye ressourcer, partnerskaber og løsningsmuligheder, siger Dorthe Pedersen.

For mere information kontakt communication & marketing manager, Mikael Esmann, på tlf: 3815 3658 eller mail: me.stu@cbs.dk

Sidst opdateret: Master of Public Administration // 25/01/2024