Vitaminskud af viden

Nyt hold Executive MBA’ere til samfundet - 54 deltagere har netop afsluttet deres uddannelse

09/11/2011

54 studerende har netop afsluttet deres Executive MBA fra CBS - nu er de tilbage i erhvervslivet

De vender tilbage til deres virksomheder efter et forløb med både faglig og personlig udvikling, med ny unik viden og et uvurderligt netværk på tværs af både industrier og landegrænser.

Værdi for virksomheden gennem hele uddannelsen

Kendetegnende for Executive MBA-uddannelsen er, at deltagerne lærer i tæt samarbejde med de virksomheder, de arbejder for. Det betyder blandt andet, at medarbejderen skriver sine opgaver for og om virksomheden. På den måde fungerer han som konsulent og skaber værdi for virksomheden fra start til slut.

En af de virksomheder, der jævnligt har medarbejdere på Executive MBA-uddannelsen er DSB.

- Vores erfaring med Executive MBA-uddannelsen er, at det giver nogle klare og brugbare kompetencer som gavner vores virksomhed. Allerede fra start kan man se at redskaberne fra uddannelsen direkte gavner konkrete opgaver i organisationen, siger direktør i DSB S-tog Gert Frost.

Sekretariatschef Aske Wieth-Knudsen, som netop er dimmiteret, fortæller, at uddannelsen har gjort ham fagligt og strategisk skarpere.

- Det har givet mig et uvurderligt netværk og har lært mig at prioritere min tid, så jeg i dag overkommer langt flere opgaver, end jeg gjorde for 2½ år siden, siger han.

Varige netværk på tværs af brancher

Dette års Executive MBA’ere består af deltagere fra en bred vifte af forskellige offentlige og private organisationer og med uddannelsesmæssig baggrund inden for bla. medicin, jura, økonomi, ingeniør-, finansverdenen og social-og sundhed.

På uddannelsen bliver deltagerne derfor udfordret med cases og erfaringer fra mange forskellige industrier, og det tvinger dem til at tage kritisk stilling til praksis i deres egen virksomhed. Den tætte videndeling skaber også et varigt og unikt netværk mellem lederne fra de mange repræsenterede virksomheder på holdet.

- Jeg valgte at tage en MBA, fordi jeg ønskede at få en mere kommerciel vinkel i mit arbejde og dermed udbygge mine kompetencer inden for andre områder. Min juridiske uddannelse fokuserer udelukkende på rent juridiske aspekter, og jeg ønskede en mere holistisk tilgang i min fremtidige karriere. Den unikke kombination af jura og kompetencerne, som jeg har opnået på MBA’en har givet mig en profil, som jeg forventer vil gøre mig i stand til at besidde krævende positioner i fremtiden, siger Line Ljungdahl, Head of Legal hos Gaslog og netop dimitteret Executive MBA fra CBS.

 

Fakta

De 54 Executive MBA’ere er fra henholdsvis Flexible Executive MBA og Cohort Executive MBA programmerne. Flexible MBA adskiller sig ved at være opdelt i moduler, så den studerende har mulighed for at holde en pause undervejs. På begge uddannelser undervises der bl.a. i marketing, ledelse, supply chain management, finansiering, innovation, HR, globalisering og strategi. Som adgangsbillet kræves, at deltageren har en bachelorgrad, min. fire års ledelseserfaring og er tilknyttet en virksomhed.

Deltagerprofilen på CBS Executive MBA har gennemsnitligt 15 års erhvervserfaring og 8 års ledelseserfaring og gennemsnitsalderen er omkring 39 år. Kvinder udgør 20 % og internationale deltagere 15 % af holdet.

Sidst opdateret: Communications // 11/11/2011