Danmark i Asien – en prioritering af fremtiden

Invitation til festivaldag på Asiatisk Plads og lancering af regeringens Asienstrategi

Fredag, 15 juni, 2007 - 14:30 to 19:00

Asiatisk Plads – nu med asiatere!

Asiatisk Plads på Christianshavn er den 15. juni ramme for en festival for asiatisk kunst og kultur. Her kan du møde kunstnere fra Asien, smage asiatisk mad, høre musik og naturligvis købe smukt kunsthåndværk fra hele kontinentet.

Udenrigsministeren og Udviklingsministeren lancerer strategien ”Danmark i Asien – en prioritering af fremtiden”. Strategien er regeringens samlede bud på prioriteterne for, hvordan mulighederne og udfordringerne i Asien skal tackles. Skal Danmark klare sig godt i globaliseringen, skal vi alle blive bedre til at udnytte de muligheder Asien byder på. Det handler om at fremtidssikre vores velfærd. Asien rummer ikke kun store muligheder for dansk erhvervsliv i form og eksport og investeringer, men også nye muligheder for samarbejde indenfor forskning, uddannelse og kultur. Skal det lykkes at markere Danmark stærkere i Asien, er det afgørende at sikre et stærkt og innovativt samspil mellem alle aktører i Danmark. Og det er Asienstrategiens sigte.

I anledningen af lanceringen af Asienstrategien har Udenrigsministeriet i samarbejde med Center for Kultur og Udvikling (CKU) sat fokus på de asiatiske kulturer og inviterer alle til et bombardement af sanserne fredag den 15. juni fra kl. 14.30 til kl. 19.00.

Programmet begynder kl. 14:30 i Sal III i Eigtveds Pakhus, hvor Asienstrategien lanceres med taler af Udenrigsministeren og Udviklingsministeren. Efter talerne vil der være en reception med præsentation af de indendørs kunstudstillinger fra Asien.

Kulturarrangementerne udendørs på Asiatisk Plads begynder kl. 15:30. Foruden asiatisk dans vil der være musikoplevelser, der strækker sig fra kinesisk buldrende slagtøj i øst til bløde afghanske tablaer i vest. Eftermiddagens ”hovednavn” er bassisten Lennart Ginman med Jimmy Jørgensen på vokal i et fascinerende samspil med den vietnamesiske lyddesigner Tri Minh og Hanoi National Conservatory of Music. Endvidere vil der være en markedsplads med boder, der rummer et udvalg af asiatisk kunsthåndværk samt gastronomiske smagsprøver.

Tilmelding til lanceringen af Asienstrategien kl. 14:30 og den efterfølgende reception kan ske ved at sende en e-mail til ala@um.dk. Tilmeldingen bedes være Udenrigsministeriet i hænde senest onsdag den 13. juni 2007.

Deltagelse i eftermiddagens øvrige kulturarrangementer kræver ikke tilmelding.

Detaljeret program for ”Asiatisk Plads – nu også med asiatere” er vedhæftet i PDF.

Sidst opdateret: Communications // 17/10/2012