Anchoring Humanities in Business

Nyheder

Aspen Institute and CBS are facilitating this year’s important international debate on the business of teaching and state of the art approaches to blending the liberal arts and business for Cultivating Leaders and creating the conditions for long-term capitalism.

 
11/06/2018

BoT

Forretningsførelse er i særdeleshed en humanistisk aktivitet. Når virksomheder yder deres bedste, adresserer de menneskelige behov, uddanner og udvikler folk samt sørger for godt, meningsfyldt arbejde. Virksomheder bidrager betydeligt til løsning af de vigtigste samfundsproblemer - klimaforandringer, sundhed, økonomisk ulighed og ulighed generelt.

Fra d. 17. juni til den 20. juni vil The Aspen Institute, The Business of Teaching og CBS afholde the Aspen Undergraduate Consortium, som er en international debat, hvor 120 undervisere og dekaner fra 40 forsknings- og undervisningsinstitutioner i EU og USA vil deltage. Ambitionen er at styrke uddannelse i humaniora og business ved at fokusere på pensum og tværfaglige aktiviteter, som integrerer de to discipliner. Et af de centrale spørgsmål i debatten vil med andre ord være, hvordan studerende kan finde mening i verdenen og forstå deres plads i den samt forberede sig selv til at engagere sig og være ansvarlige i deres omverden. Og hvordan kan nye tilgange til undervisning bidrage til integrationen af humaniora og business, hvormed studerende med der vil arbejde i den private sektor kan blive bedre klædt på til at tage gode og vigtige beslutninger?

Målet med de tre dage er at inspirere undervisere og dekaner til at bruge innovative undervisningsmetoder ved at dele praktiske, nye tilgange til at kombinere humaniora og business.

Motivation

Siden 2016 har Copenhagen Business School udviklet dette arbejde ved at afholde The Business of Teaching - en serie af workshops om kursusudvikling for undervisere, der gerne vil sætte humanistiske perspektiver på udfordringer i erhvervslivet.
Muligheden for at afholde the 2018 Aspen Consortium er det foreløbige højdepunkt for CBS’ mangeårige engagement i denne sag. CBS påbegyndte dette initiativ i 2012 anført af institutlederne for LPF (Institut for Ledelse, Politik og Filosofi), IKL (Institut for Interkulturel Kommunikation og Ledelse) og DBP (Department of Business and Politics) og har involveret academic directors og fremtrædende undervisere fra LPF/IKL(now MSC: Department of Management, Society and Communication) og DBP. Initiativet har banet vejen for et bredt CBS-engagement, som var den oprindelige ambition. Og nu kan det blive realiseret på baggrund af deltagelse af førnævnte prominente undervisningsinstitutioner. Forbindelsen til the Aspen Institute vil fortsat være et lysende eksempel på CBS’ bestræbelser på at danne relationer mellem Nordamerika og Nordeuropa.

Detaljer

Konsortiet løber af stablen d. 17.-20. juni 2018. Vi åbner klokken 18:00 søndag d. 17. juni og lukker klokken 14:00 onsdag d. 20. juni.

Du er velkommen til at kontakte lektor Rasmus Johnsen for yderligere oplysninger

Sidst opdateret: Communications // 08/10/2019