Æresdoktor John Y. Campbell gæstede Økonomisk Institut, CBS

"Mortgages in Household Finance: Lessons Learned from Denmark"

30/03/2015

 

Fredag d. 20 marts stod hele Økonomisk Institut klar til at byde en meget særlig kollega velkommen. John Y. Campbell, som er professor i økonomi på Harvard Universitet, gæstede CBS i anledning af hans udnævnelse til æresdoktor hos CBS Økonomisk Institut.

Professor Campbells tiltrædelsesforelæsning havde sat fokus på ”Mortgages in Household Finance: Lessons Learned from Denmark”, med et stærkt fremmøde på næsten 100 interesserede studerende, forskere og repræsentanter fra ervhverslivet.

Først og fremmest tydeliggjorde Campbell, at et velfungerende lånesystem er enormt vigtigt for boligejerskab, forbrugerbeskyttelse samt makroøkonomisk stabilitet. Det danske system er bredt anerkendt rent internationalt men står også overfor  risici, som f.eks. låntageres eget ansvar for refinansiering af lånene.  Videnskabelig dokumentation peger på, at mange låntagere ikke får refinansieret, når de burde ud fra et rationelt synspunkt. Forskningen viser, at dette er specielt en udfordring for folk med ingen eller begrænset uddannelse. 

Sidst opdateret: Department of Economics // 17/12/2017