Rammer for innovation

Nyheder

Stor enighed om, at trekløveret innovation, forskning og uddannelse er vejen frem

 
26/05/2004

Innovation er trend

Den 8. juni løber et stort arrangement af stabelen på CBS. Overskrift og tema er

Morgendagens innovation - fremtidens velfærd - velvalgte ord, der er udtryk for en tendens i tiden og i samfundet: satsningen på innovation, forskning og uddannelse, som afgørende faktorer i finansieringen af fremtidens velfærd.

Mogens Lykketoft siger fx i sin tale 1. maj, at Danmark skal investere klogt og massivt i uddannelse og forskning, Anders Knutsen fastslår i sin tale ved Danmarks Erhvervsråd i marts måned, at innovation, ledelse og spidskompetencer er afgørende konkurrenceparametre for dansk erhvervsliv - parametre, der alle er dybt afhængig af forskningen, og når regeringen beslutter at oprette en højteknologisk forsknings- og innovationsfond "Nordsøfonden for Højteknologisk Udvikling", er det udtryk for samme trend: innovation, forskning og uddannelse står højt på den politiske dagsorden. Nu mere end nogensinde.

Levende innovationsmiljø på CBS

På CBS er innovationsmiljøet meget levende. Innovation er et indsatsområde og mange understøttende initiativer er allerede iværksat eller undervejs. Fx. blev Centre for Biotech Business indviet i april med fokus på at fokusere på forskning om en række af de ledelses- og erhvervsøkonomiske spørgsmål, der knytter sig til bioteknologi og til forskningsbaseret forretning mere generelt. I april blev Christer Karlsson professor fra Stockholm School of Economics tilknyttet som kapacitet i innovationsledelse - og i støbeskeen er også en uddannelse på masterniveau i innovation. Til september afgøres det også, om Danmarks store Iværksætterakademi skal ligge i CBS-regi.

"CBS har haft innovation på dagsordenen i et stykke tid. Og det er helt naturligt. Vi samarbejder tæt med erhvervslivet, så det er oplagt, at vi er med til at lægge gode rammer for debatten og udviklingen helt generelt" fastslår Søren Wenneberg. "Innovation er ikke kun bundet til teknisk og medicinsk forskning - men i allerhøjeste grad også til den merkantile, handelsmæssige og ledelsesmæssige forskning. CBS lægger den 8. juni hus til en ambitiøs konference. En konference, hvor statsministeren, forskningsdirektøren, professoren, iværksætteren, den administrerende direktør og en Business Angel giver et bud hvilke krav og udfordringer videnssamfundets står over for. Vi glæder os meget - og alle interesserede er meget velkomne", slutter Søren Wenneberg.

Tid og sted

Tirsdag den 8. juni 2004 kl 15:00 - 17:00

BG Auditoriet - Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg

Tilmelding og program for

Morgendagens innovation

Sidst opdateret: Communications // 03/06/2004