Peru er et overset marked blandt danske virksomheder

Med en støt voksende økonomi og en ny handelsaftale med EU har Peru et stort potentiale. Adjunkt Jacobo Ramirez, fremhæver at danske virksomheder kan slå til, når det gælder investeringer i infrastruktur og salg af industrielle maskiner.

23/09/2013

Danske virksomheder kan gøre gode forretninger i Peru – særligt efter at EU i marts indgik en handelsaftale med landet, som sætter afgifterne markant ned. Sådan lyder det fra adjunkt i latinamerikansk forretningsudvikling Jacobo Ramirez.

Perus infrastruktur trænger til en kærlig hånd, og industrielle maskiner er en mangelvare. Det er her handelspotentialet for de danske virksomheder ligger, siger Jacobo Ramirez. Han deltager på onsdag i et seminar på CBS, hvor handelssamarbejder mellem Danmark og Peru vil være på dagsordenen.

- Danske virksomheder kender ikke til potentialet i det peruvianske marked. Mange tror, at det kun kan betale sig at handle med Brasilien og Asien, men det er en fejl. Peru har en stabil økonomi, som vokser hurtigere end andre latinamerikanske landes økonomier. Det kan danske og internationale firmaer få gavn af, siger han.

Mange eksportmuligheder for danske virksomheder
Den peruvianske økonomi er vokset de sidste 10 år, og det skyldes blandt andet det forøgede antal af private investeringer i landet. Inflationen er en af de laveste i Latinamerika, og købekraften bliver større, fordi middelklassen vokser hastigt. Den nye handelsaftale mellem EU og Peru betyder, at EU får privilegeret adgang til 99,3 pct. af peruviansk landbrug, og Peru får 100 pct. adgang til industrielle produkter i EU.

- Tidligere har afgifter gjort det dyrt at handle med Peru, men med den nye handelsaftale vil mange afgifter være tæt på nul. Peru har behov for en bedre infrastruktur og for industrielle maskiner. Danske virksomheder kan lære Peru meget om energi- og landbrugsproduktion, siger Jacobo Ramirez.

Adjunkt Jacobo Ramirez er en af kræfterne bag Latin American Business Forum, som bliver lanceret til december. Forummet skal fremme handel mellem Peru og Danmark og vil blandt andet tilbyde virksomheder viden om, hvordan de gør forretning i Peru.

For flere oplysinger kontakt adjunkt Jacobo Ramirez, mail: jra.ikl@bs.dk eller mobil: +45 31349184.

Pressekontakt

Sidst opdateret: Communications // 25/01/2024