Hvad indeholder containeren?

- Arla er ny partner i forskningsprojekt

30/07/2007

Arla er ny partner i forskningsprojekt

Er der ost, kopipapir eller andet uskadeligt i containerne, når de bliver sejlet ind i New Yorks havn, eller er det i virkeligheden en bombe, der kommer flydende?

Sikker og effektiv eksport

Et forskningsprojekt ved CBS har fokus på sikkerhed og effektivisering i forbindelse med eksport.

Som et led i det 5,9 million € store forskningsprojekt ITAIDE (Information Technology for Adoption and Intelligent Design for E-Government), som gennemføres ved Center for Applied ICT, har CBS indgået en partnerskabsaftale med ARLA om, at de indgår som et af de fire såkaldte ’Living Labs’ i projektet.

- For en halv snes år siden havde man betegnet projektet som et ’aktions-forskningsprojekt’, men det moderne begreb er nu Living Labs, siger projektleder og professor Niels Bjørn-Andersen.

Fejl i 70 % af dokumenterne

Formålet med projektet er at udvikle mere effektive e-told systemer.

For det første skal projektet bidrage til at reducere de administrative omkostninger ved papir/dokument håndtering for virksomheder, der handler internationalt. Der er eksempler på, at der skal bruges 40 dokumenter i 4 kopier ved eksport, og at disse for 70 % vedkommende er behæftet med alvorlige fejl, eksempelvis forkert adresse eller forkert indhold.

Handel på tværs af grænser skal være nemmere

For det andet skal projektet bidrage til en højere grad af sikkerhed i international handel, så der ikke eksporteres fx atombomber eller lignende i containere.

- Der er store omkostninger ved at sælge varer på tværs af landegrænser. På sigt er målet, at det skal være lige så nemt og sikkert som at handle indenfor Danmarks grænser, siger Niels Bjørn-Andersen.

Tre bliver til fire

Foreløbig er også Heineken og United Paper Mill blevet partnere og en stor international medicinalvirksomhed er på vej som den fjerde partner i projektet.

Arla har indvilget i at lægge ryg til analyser af de eksisterende forretningsgange ved eksport, lige som CAICT sammen med Arla, Skat (told) og forskellige teknologi/software leverandører som fx IBM og SAP skal udarbejde nye elektroniske løsninger.

Sidst opdateret: Communications // 01/08/2007