CBS er kommet godt fra start

- EU-midler til forskning og uddannelse

04/06/2007

EU-midler til forskning og uddannelse

22 millioner kroner. Så meget har forskere fra CBS søgt om fra EU's 7. rammeprogram for forskning. Programmet blev lanceret ved årsskiftet og løber i syv år, hvor 376 milliarder kroner vil blive udbudt til forskning og udvikling.

Med oprettelsen af temaet ”Socioeconomic sciences and humnaities” er det første gang Samfundsvidenskab får sin egen finansiering i EU's rammeprogrammer.

CBS er i alt med i 15 projekter til en værdi af mere end 277 mio. kroner.

- EU's forskningsfinaniseringsprogrammer er virkelig den store pengekasse når man taler om internationalt forskningssamarbejde. En øget deltagelse i internationale projekter er med til at sikre CBS internationale profil, siger Lise Vinkel, CBS’ Forskningskonsulent på EU området.

Hun understreger, at kun de universiteter, der prioriterer EU højt, har mulighed for at være med til at præge det syvende rammeprogram og forsikrer, at CBS allerede er ved at varme op til næste finansieringsrunde i efteråret.

Banebrydende projekt

CBS optræder som koordinator på fem projekter og er altså ansvarlig for, at det internationale konsortium bag hvert af de enkelte projekter leverer den forskning og de resultater, projektet har udstukket.

Peer Hull Kristensen, professor på Center of Business and Politics, der har god erfaring med EU projekter, er koordinator på en af CBS’ ansøgninger til det 7. rammeprogram. Han siger om forskningsprojektet:

- Vores projekt er banebrydende i den måde, det behandler ”Intangible investments”, og vi har afleveret et projekt der afgjort er værd at arbejde videre med.

Sidst opdateret: Communications // 06/06/2007