Brugerdreven innovation

Samarbejde mellem CBS og MIT

17/05/2006

I samarbejde med MIT Sloan School of Management i USA har CBS etableret Danish User-Centered Innovation Lab. Etableringen er en reaktion på den danske regerings strategi fra 2005, der giver “styrkelse af brugerdreven innovation" national prioritet. Samarbejdet med forskerne fra MITstøttes af Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Samarbejde med danske virksomheder

Målet med Danish User-Centered Innovation Lab er at hjælpe med at bringe danske firmaer forrest i kampen om udnyttelsen af det sidste nye inden for brugerdrevne metoder for produkt- og serviceudvikling.

Forskere fra CBS og MIT vil fra maj 2006 arbejde sammen med Innovationseksperter fra Bang & Olufsen, Coloplast, Danisco, Lego, Novo Nordisk og IO Interactive om udvikling og implementering af international brugerdreven innovation. De bedst fungerende ideer vil derefter blive udbredt til interesserede danske firmaer – fra de største til små og mellemstore virksomheder.

Danish User-Centered Innovation Lab er placeret på CBS og har Lars Bo Jeppesen som leder

Forbilledet

Danish User-Centered Innovation Lab er lavet efter samme model

som MIT Innovation Lab, der har været ledet af professor Eric von Hippel siden 1995. Konceptet med at skabe samarbejde mellem akademikere og en håndfuld innovative firmaer i USA, såsom 3M og Google, har været meget frugtbart og ført til udvikling og diffusion af vigtige nye brugerdrevne innovative metoder, som nu bruges verden over.

Et eksempel er “værktøj til brugerinnovation”, som forbinder innovative brugere med producenters produktudviklingsindsats.

Sidst opdateret: Communications // 10/07/2006