EIU Viewpoint

EIU Viewpoint, der dækker 203 lande, udarbejder analyser af økonomiske forhold, udvalgte brancher, udviklingen på råvaremarkedet og de globale makroøkonomiske tendenser. EIU er Economist Intelligence Unit.

EIU Viewpoint

EIU Viewpoint, der dækker 203 lande, udarbejder analyser af økonomiske forhold, udvalgte brancher, udviklingen på råvaremarkedet og de globale makroøkonomiske tendenser. EIU er Economist Intelligence Unit.

Indhold i EIU Viewpoint

EIU Viewpoint, der dækker 203 lande, udarbejder analyser af økonomiske forhold, udvalgte brancher, udviklingen på råvaremarkedet og de globale makroøkonomiske tendenser.

Indholdet er opdelt i følgende menupunkter:

  • Home: opdaterede analyser om den globale, regionale og nationale udvikling. Rapporterne understøttes med grafer og diagrammer, der viser tendenser og prognoser.
  • Insight-delen: dybdegående analyser om politik, økonomi og erhvervsklimaet.
  • Geography: hurtig adgang til rapporter på globalt, regionalt og landeniveau. Rapporterne svarer stort set til de tidligere EIU-landerapporter.
  • Industries: analyser og rapporter om følgende brancher: Automotive, Consumer Goods, Energy, Financial Services, Healthcare, and Telecommunications. Data og rapporter er tilgængelige på globalt og nationalt plan.
  • Topics: denne menu er underopdelt i følgende sektioner: Politik, Økonomi, Erhvervsklima og Råvarer. Indholdet af de første tre sektioner er på landeniveau. Indholdet af råvaresektionen er på de enkelte råvarer.
  • Current themes: opdaterede analyser om aktuelle emner såsom miljø og bæredygtighed, global handel med varer og tjenesteydelser, konkurrencen mellem USA og Kina, Coronavirus og Brexit
  • Reports: adgang til rapporter på globalt, regionalt og landeniveau. Du kan finde specifikke rapporter med femårsprognoser, om erhvervsklimaet, prognoser for brancherne mm. Arkivadgang: der er via denne funktion adgang til rapporter fra 2011 og frem.
  • Data: adgang til tidsserier med EIU-ratings, økonomiske indikatorer, demografi, indkomst og forbrug, investering og opsparing, forbrugsvarer og råvarepriser. Data er tilgængelige på landeniveau fra 1990 og frem, og data findes som diagrammer eller som tabeller. Du kan eksportere data til f.eks. Excel.
Tips fra bibliotekaren 

For at finde data og rapporter kan du browse gennem indholdet via faneblade. Du kan også bruge søgefeltet, hvor du kan filtrere søgeresultaterne efter geografi, emne, branche med mere.

Når du er inde i databasen, kan du finde mere information og hjælp under FAQ-menuen. Under menupunktet Methodology finder du en detaljeret beskrivelse af metoderne bag dataindsamlingen.

Introduktionsvideo
EIU Viewpoint: how to find everything you need (9:37 min) 

 

Fakta om EIU Viewpoint

Tidsmæssig dækning 1990-
Geografisk dækning Hele verden
Leverandør Economist Intelligence Unit

 

Sidst opdateret: CBS Library // 02/04/2024